Rijksvoorlichtingsdienst

Defensie in touw voor herdenking Margraten

Op zondag 30 mei vindt de 65e Amerikaanse herdenking in Margraten plaats van militairen die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van Europa. Koningin Beatrix zal deze Memorial Day bijwonen. Minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, zal tijdens de herdenking namens het kabinet een toespraak houden.

De Nederlandse krijgsmacht ondersteunt deze herdenking met diverse middelen. Reservisten van het 30 NATRES-bataljon zorgen voor afzettingen. Het 42e Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en de Koninklijke Militaire School leveren eredetachementen en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' levert muzikale ondersteuning van de ceremonie. De Brigade Zuid van de Koninklijke Marechaussee voert samen met de politie verkeersbegeleiding en escorttaken uit. De Koninklijke Luchtmacht zal met vijf F-16's van de vliegbasis Volkel in missing man formatie een fly by verzorgen.

Voor informatie over vliegbewegingen zie: www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen.

Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met staf voorlichting vliegbasis Volkel, bereikbaar onder telefoonnummer 0413 27 66 01. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed