Gemeente Smallingerland


* | 2010

* | Mei

* | Opening Reidingpark

Opening Reidingpark

Op zondag 30 mei aanstaande wordt het Reidingpark in Drachten feestelijk heropend. U bent daarbij van harte welkom!

Zondagmiddag 30 mei wordt het geheel vernieuwde Reidingpark aan de Drift/Berglaan in Drachten officieel heropend. Dat kan nu want de 5 meter lange banken die al slingerend over de berg in het Reidingpark zouden komen, zijn geplaatst en zijn 's avonds prachtig verlicht. De banken zijn net als de nieuwe bruggen en de banken langs het water ontworpen door Wim Poppinga in samenspraak met omwonenden van het park. Met de plaatsing van de banken op de berg is de herinrichting van het Reidingpark afgerond.

Dat vieren we met een heuse Engelse 'high tea'. Bewoners van de wijk De Bouwen (waar het Reidingpark onder valt) hebben daarvoor allemaal een uitnodiging thuis gekregen.

Bezoekers worden getrakteerd op typische Britse zoete en hartige hapjes, er is voor iedereen ook een drankje en er wordt een groot terras ingericht. Natuurlijk wordt er ook voor het nodige entertainment gezorgd met muziek en toneel.

Kortom: als de weergoden ons goed gezind zijn, wordt het een heerlijke middag om buurtgenoten te ontmoeten en de mogelijkheden van het vernieuwde park zelf te ervaren. De middag start met een officiële openingshandeling (rond 14.00 uur-14.15 uur). Niet alleen wijkbewoners zijn vanaf 13.30 uur welkom. Ook ander geïnteresseerd publiek mag natuurlijk een kijkje komen nemen.