Provincie Noord-Holland

Werkzaamheden zondag 30 mei aan A/N208 afgelast

28 mei 2010 - Nieuwsartikel

De werkzaamheden die de provincie Noord-Holland zondag 30 mei weekend zou uitvoeren aan de A/N208 bij Haarlem en Velsen zijn afgelast in verband met slechte weersvooruitzichten.

De werkzaamheden op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei gaan gewoon door. Dan asfalteert de provincie de oostelijke rijbaan (de kant van Velserbroek). De provincie brengt dan de geluidsreducerende deklaag en de bijbehorende markeringen aan.

Naar verwachting schuiven de nu afgelaste werkzaamheden aan de westelijke rijbaan door naar het weekend van 11 en 12 juni. De provincie zal weggebruikers en omwonenden hierover tijdig informeren.

Afsluitingen en omleidingen
De afsluitingen voor vrijdag en zaterdag blijven wel van kracht. Hieronder een overzicht:

Van vrijdag 28 mei 18.00 uur tot zaterdag 29 mei 20.30 uur rijdt het verkeer in beide richtingen over de westelijke rijbaan (de kant van Santpoort-Noord). Dit betekent dat:

* alle op- en afritten aan de oostkant tussen de Orionweg en de afrit IJmuiden afgesloten zijn;

* op de westelijke rijbaan de oprit Velserbroek en de afrit Spaarndam dicht zijn;

* verkeer tussen Alkmaar/Beverwijk en Haarlem wordt geadviseerd de A9 te nemen;

* lokaal verkeer wordt met borden wordt omgeleid.

Rijstroken
Vrijdagavond 28 mei 18.00 uur tot zaterdagavond 20.30 uur: twee rijstroken open op de westelijke rijbaan (één richting Haarlem en één richting Velsen).
Zaterdagavond om 24.00 uur zijn alle werkzaamheden klaar. Vanaf dat moment zijn er in beide richtingen weer twee rijstroken open.

De herinrichting van de A208
Het drukke verkeer op het verlengde van de Westelijke Randweg zorgt in Haarlem-Noord en Santpoort-Noord voor geluidsoverlast. De provincie brengt de geluidsoverlast terug door de A208 te veranderen van een autosnelweg in een autoweg met een maximum snelheid van 70 km/u, de N208.

---