Ingezonden persbericht

Persbericht mei 2010

Haags blazersensemble geeft koffieconcert in De Kruidhof.

Het Blazers ensemble van het oudste jeugdorkest uit Europa, het Hofstads Jeugd Orkest
( www.vhjo.nl ) speelt deze lente op diverse locaties in Friesland. Zondagochtend 30 mei van 10:30 -12:30 in het tuincafe van De Kruidhof.

Het ensemble bestaat inmiddels 5 jaar en maakt een feestelijk uitstapje naar Friesland.
Het ensemble bestaat uit jonge talentvolle amateurs en conservatorium studenten. Een van de Fagot studenten is Jantine Veenstra. De talentvolle Jantine (1987) geboren in Buitenpost, wist al van jongs af aan dat ze iets in de muziek wilde gaan doen. Eerst viool, later Fagot. Jantine ontmoette tijdens haar studie aan het conservatorium in Den Haag andere talentvolle studenten die zich verenigden in het Hofstad Jeugdorkest. Het orkest staat onder leiding van Peter le Feber en maakt deze lente een tournee langs bijzondere plaatsen voor de orkestleden. Zo worden er locaties aangedaan in Veenwouden en Oudkerk.

Buitenposter Jantine Veenstra zal centraal staan in het Fagotconcert van Jurriaan Andriessen, (1925-1996) maar ook werken van Richard Strauss, Dvo?ák en Wagner zullen gespeeld worden. Het jonge enthousiasme van de orkestleden zal goed passen bij de sfeer van de jubilerende botanische tuin. Zeker in de lenteperiode is de kracht van het groeien van de planten zeer inspirerend. Kaarten inclusief museumentree (á E 5,00) aan de balie van De Kruidhof verkrijgbaar.