Gemeente Utrecht

Dag van het Park Overvecht: Lekker Buiten, Lekker Gezond

In Overvecht wordt de Dag van het Park op zondag 30 mei groots gevierd. De gemeente organiseert deze dag samen met Staatsbosbeheer en vele anderen onder het motto Lekker Buiten, Lekker Gezond. Zowel in Park de Gagel als in het Gagelbos zijn er tal van activiteiten. Om 14.30 uur geeft wethouder Victor Eberhardt (Volksgezondheid) met het oplaten van ballonnen het startsein voor deze dag.

Jong en oud kan meedoen aan de diverse activiteiten (gratis) en aan een gezellige, gezonde picknick op beide locaties (tegen kleine vergoeding).
Treintjes zorgen voor het vervoer tussen beide locaties. Ook is er een wandel- en joggingroute uitgezet. Dé gelegenheid om dit mooie buitengebied van Utrecht te ontdekken.

In Park de Gagel kunnen de bezoekers luisteren naar smartlappen en Marokkaanse muziek, meedoen aan een workshop bewegen, maar ook met Zumba of Tai Chi. Ook is er informatie over gezondheid: ontspannen, gezond eten, groenten verbouwen. Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden.

In het Gagelbos is er een roofvogelshow en kunnen de kinderen spelen in het speelbos, broodjes bakken in de indianentent, op een echt vlot varen en met pijl en boog schieten. De bezoekers kunnen meedoen met capoeira en er is muziek van Pit Hermans en verschillende rappers.

Natuurlijk spelen
Op zondag 30 mei 2010 wordt voor de zesde keer de Dag van het Park georganiseerd. De Dag van het Park is een landelijke dag die in het leven is geroepen door de ANWB om de parken in Nederland in het zonnetje te zetten en het (recreatief) gebruik ervan te stimuleren.
Ook Utrecht haakt aan bij dit initiatief. ZIMIHC huis voor amateurkunst coördineert deze dag in opdracht van Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht. Iedereen is welkom om mee te doen en te komen kijken! De dag staat namelijk niet alleen in het teken van de parken, maar bovenal ook in het teken van iedereen die er omheen woont en het park gebruikt.
Meer informatie op www.dagvanhetparkinutrecht.nl

Zondag 30 mei 2010
13.00 - 17.00 uur
Park de Gagel, Gangesdreef 7
Het Gagelbos, Gageldijk, ter hoogte van Fort de Gagel