Ingezonden persbericht

Eerste Parade-happening al op 30 mei
Bekijk LIVE de online voorstelling 'Fourplay' via www.deparade.nl

Voor de 20e keer reist het theaterfestival de Parade deze zomer door de vier grootste steden van Nederland om daar in parken en op pleinen een tijdelijke culturele straat toe te voegen. Op vrijdag 18 juni is de officiële opening in Rotterdam. Vervolgens trekt de Parade naar Den Haag, Utrecht en eindigt haar tournee in Amsterdam op 22 augustus.
LET OP, de eerste happening van de Parade vindt al plaats op zondag 30 mei om 18.00 uur. Dan presenteert de Parade op haar website www.deparade.nl de online voorstelling 'Fourplay', Neerlands eerste 'quadrouple scoretrack internet happening'. Volledig LIVE en uitgevoerd door beeldkunstenaars PIPS:lab en Parade-medewerkers.

Nog nooit eerder vertoond experiment
In de vier Paradeparken, Museumpark Rotterdam, Westbroekpark Den Haag, Moreelsepark Utrecht en Marten Luther Kingpark Amsterdam en op www.deparade.nl voeren performers tegelijkertijd dezelfde choreografie uit en samen vormen deze vier opnamen één geheel op de homepage van de Parade-website. Het is een nog nooit eerder vertoond experiment dat wordt uitgevoerd door wel zeer speciale performers. Aangezien de choreografie, zowel qua techniek als concentratie en uithoudingsvermogen, hoge eisen stelt aan de uitvoerders, zijn er geen betere artiesten te bedenken dan de Parade-medewerkers. Zij voeren de choreografie uit en dienen als 'kanonnenvlees' tijdens dit spannende internetexperiment.

Kijk online of ga naar het park
'Fourplay' is een zes minuten durende feestelijke combinatie van Daft Punk en een Chinese warming-up, met bewegingen die vol overgave en passie worden uitgevoerd. Deze productie wordt gepresenteerd door de Parade, in samenwerking met Habbekrats en Festina Lente Media (makers van de website) en PIPS:lab.
Kijk op zondag 30 mei om 18.00 uur naar 'Fourplay' via www.deparade.nl of kom uit die luie stoel en ga naar een van de parken en maak deel uit van deze bijzondere happening.

Tournee Parade 2010
18 - 27 juni Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi), 17 juni Try out
2 - 11 juli Den Haag, Westbroekpark
16 juli -1 augustus Utrecht, Moreelsepark
5 - 22 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark