Ingezonden persbericht

Legende Carel Godin de Beaufort in Museon Den Haag

In het Museon in Den Haag wordt zondag 30 mei 2010 speciale aandacht besteed aan de legendarische Nederlandse autocoureur Carel Godin de Beaufort. Een kleurrijke sportman van adel, die eind jaren vijftig en begin jaren zestig van de vorige eeuw op het internationale racecircuit, in de Formule 1 en 2, vele prijzen won. Van de Porsche 718, waarvan hij er 2 in zijn bezit had, zijn er slechts in totaal 4 exemplaren geproduceerd. Eén van deze auto's is tot en met zondag a.s. nog te bewonderen, hierna zal de auto, die deel uitmaakt van de Louwman Collection, weer terugkeren naar het Nationaal Automobiel Museum in Den Haag. Carel Godin de Beaufort verongelukte in 1964 tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Grand Prix in Duitsland op 30 jarige leeftijd.

A Knight at the Museon
Journalist Dennis Drenthe, samen met Marcel Visbeen en Mattijs Diepraam verantwoordelijk voor de site www.carelgodindebeaufort.nl, heeft een lezing samengesteld over de markante coureur, één van de meest aansprekende Formule 1 racers die ons land gekend heeft. Tijdens de lezing over 'Careltje', zoals de bijna 2 meter lange autoracer gekscherend genoemd werd, komt zijn legende weer tot leven dankzij prachtige, soms hilarische, anekdotes, zijn raceprestaties en andere mooie herinneringen. Dennis Drenthe, groot bewonderaar van Carel, neemt de bezoeker mee terug in de tijd en vertelt, met illustratief foto- en filmmateriaal, hoe het er in de jaren '50 en '60 aan toe ging in de autosport, een tijd waarin Carel Godin de Beaufort de hoofdrol speler was voor Nederland. De lezing is een aansluitende activiteit bij de expositie 'Speed, techniek in der autosport'. Toegang tot de lezing, die anderhalf uur duurt, is gratis op vertoon van een Museonentreebewijs. Aanvang 13.00 uur.

Speed, Techniek in de autosport
In deze interactieve expositie beleeft de bezoeker de wereld van de Formule 1 en ervaart de sensatie van het autoracen. Het publiek ontdekt tijdens een actieve deelname aan de tentoonstelling de achterliggende wetenschap en technologie in de autosport. Ook ondergaat men speciale tests over de fysieke eisen die ook aan autocoureurs worden gesteld. De expositie is te zien en te beleven tot en met 31 oktober 2010.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Openingstijden en prijzen
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten. De toegangsprijs voor volwassenen ¤ 8,50; kinderen (4 t/m11 jaar) ¤ 4,-- ; jongeren (1 (12 t/m 18 jaar) ¤ 6,--; houders van een 65+Pas ¤ 7,--,-- en CJP ¤ 5,--. Museumkaart is geldig. Groepskorting moogelijk voor groepen boven de 20 personen.