Gemeente Dirksland


Anjeractie 2010 in de Gemeente Dirksland

In de week van 30 mei tot en met 5 juni 2010 staat de Anjercollecte van Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds weer op de agenda.

In deze week gaan vrijwilligers van Muziekvereniging Amicitia, Zangvereniging Sursum Corda en Zangvereniging Excelsior in Dirksland met de collectebus op pad om u een bijdrage te vragen voor cultuur en natuurbehoud in Nederland.

Â

Dankzij uw giften kan het Cultuurfonds projecten ondersteunen: bijvoorbeeld voor de aanschaf van instrumenten van de muziekvereniging, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival.

Eenderde deel van de opbrengst van de Anjercollecte mag de collecterende vereniging zelf houden, voor de eigen clubkas. Het overige deel komt ten goede aan de vele culturele projecten in de provincie waar de opbrengst is opgehaald. Op deze manier gaat van iedere gegeven euro 33 cent direct de clubkas in.

Helaas zijn in Herkingen en Melissant onvoldoende vrijwilligers bereid gevonden om te gaan collecteren. Heeft u de inzameling gemist en wilt u toch doneren, dan kunt u uw bijdrage storten op: Gironummer 5050, t.n.v. Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam. Meer informatie kunt u vinden op: www.cultuurfonds.nl. Â