Ingezonden persbericht


Ecologische proeverijen op Dag van het Park

Zondag 30 mei 2010 - vanaf 13 uur - Provinciaal groendomein Pulhof Wijnegem

Geheel uitzonderlijk gooit het provinciaal groendomein Pulhof de poorten van haar ecologische moestuin open voor het grote publiek. Waar anders alleen klassen onder begeleiding worden toegelaten, krijgt op zondag 30 mei iedereen de kans om alles te weten te komen over het aanleggen, het onderhouden en het proeven van een ecologische tuin.

Kom ideeën opdoen voor je moestuin, kom eens proeven van het bijzondere gagelbier of van een ontspannende thee die onze parkwachters brouwen van bladeren en boombloesems. Volg een kookdemo 'koken met kruiden en vergeten groenten' of koop metéén wat ingrediënten in om het thuis ook te proberen. Je kan ook gewoon wat sfeer en cultuur komen opsnuiven of al puzzelend iets leren over de dieren die op het Pulhof leven. Bezoekers die te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets komen, maken kans om in de prijzen vallen!

Programma
13 uur:
Start 'Dag van het Park': thema 'groen in je buurt' doorlopend:
Uitleg en bezoek ecologische moestuin, verkoopstand met kruiden en vergeten groenten, muziek, vertellingen, reuzenpuzzels voor kinderen, .. 14u tot 17u30
Kookdemo en proeverijen 'kruiden en vergeten groenten'

Praktische info
wanneer:
Zondag 30 mei 2010 van 13u00 tot 17u30

waar:
Provinciaal groendomein Pulhof, 's Gravenwezelsteenweg 59 in 2110 Wijnegem

kostprijs:
gratis

inschrijven:
Vooraf inschrijven is niet nodig

info:
Auto's parkeren op de Houtlaan !