Ingezonden persbericht


Persbericht, 15 april 2010

Sylvana Simons presenteert 30 mei finale Plus Personality, dé modellenwedstrijd voor 50-plussers.

12 finalisten strijden voor modellencarrière op latere leeftijd.

50 plussers strijden op 30 mei om de titel Plus Personality. Zij hebben zich opgegeven bij organisator Plus Magazine en zijn uit honderden aanmeldingen gekozen. Zij lopen tijdens de finale over de zomerse catwalk van Hotels van Oranje te Noordwijk in de hoop alsnog een modellencarrière te starten. Sylvana Simons presenteert de show en zal aan het einde van de dag de prijzen uitreiken aan de meest vitale 50-plus man én vrouw van 2010.

Één op de drie Nederlanders is 50-plus. Over twintig jaar zijn dat er nog 30% meer. Grenzen zijn vervaagd tussen leeftijdscategorieën en bijbehorende gedragsrepertoires. 50-plussers nemen geen genoegen meer met rustig boven hun puzzel hangen. Er wordt gereisd, er worden nieuwe dingen ondernomen en men blijft zich ontwikkelen. Het Plustijdperk breekt definitief aan. Daarom is Plus Personality een succes. Het wordt tijd modellen in te zetten met dezelfde leeftijd als de consument waar de betreffende media-uiting voor bedoeld is. Onderstaande finalisten gaan graag de strijd aan met de jonge modellen van nu. Voor de winnaar en winnares wordt een fotoshoot voor hun portfolio verzorgd door Max Models. Het modellenbureau waar alle finalisten ingeschreven worden. Daarnaast kunnen zij rekenen op prachtige prijzen.

Het evenement is toegankelijk voor publiek. Kijk voor de meest actuele informatie en het bestellen van kaarten op www.pluspersonality.nl.

Plus Personality is een initiatief van Plus Magazine dat met een betaalde oplage van ruim 310.000 en een bereik van 1,4 miljoen mannen én vrouwen het best gelezen blad voor 50-plussers is. De Finalisten

Jeroen Booij, 50 jaar, Amstelveen
Jeroen heeft erg veel zin in de wedstrijd. Als echt gezelligheidsmens weet hij met zijn bruisende persoonlijkheid een feestje te maken van de voorrondes, fotoshoots etc. Hij is opgegeven door zijn man en vindt het nu al een leuke ervaring. Hij doet mee omdat hij wil laten zien hoe je in het leven kunt staan na je 50ste. De reislustige Jeroen bezoekt met echtgenoot graag landen over de hele wereld. Azië, Amerika en Afrika zijn al regelmatig aangedaan. Op de vraag waarom juist hij moet winnen, antwoordt hij dat hij beschikt over de juiste looks en uitstraling.

Funs Kloor, 55 jaar, Maastricht
De sportieve Funs is erg blij dat hij in de finale van Plus Personality staat. Na de voorrondes en de fotoshoot is dit naast atletiek, dansen en zwemmen misschien wel een nieuwe passie in zijn leven. Dit is te danken aan zijn vriendin. Zij heeft hem voor deze wedstrijd opgegeven. Naast zijn full-time baan is Funs betrokken vader van zijn twee kinderen van 18 en 21. Op de vraag waarom Funs zou moeten winnen, antwoordt hij bescheiden dat zijn vriendin vindt dat hij er goed uitziet.

Ernst Willem van Kerkwijk, 63 jaar, Bergen NH
De reden dat Ernst zich heeft aangemeld voor Plus Personality is zijn vrouw. Zij vindt dat hij geknipt is voor de wedstrijd. Ernst kun je rustig een wereldreiziger noemen. Nadat hij op zijn 42ste zijn knie had gebroken, wilde hij aan het eind van de herstelperiode wat ontspannen in de zon. Ernst vertrok met rugzak naar Kreta en daar is het reizen begonnen. Samen met zijn vrouw bezocht hij onder andere Azië, Turkije, Maleisië en Australië. Eerst alleen met de rugzak, later werd het reizen wel steeds luxer.

Ilco Schuringa, 50 jaar, Haarlem
Ilco Schuringa staat nuchter in deze wedstrijd. Hij weet niet goed wat hij ervan moet verwachten, maar toonde zich tijdens de fotoshoot een enthousiaste deelnemer. Met veel plezier zingt hij in een koor en schrijft al jaren zijn eigen nog niet gepubliceerde kookboek. Na 20 jaar werken en wonen in Papua New Guinea, Rusland, Israël en Afrikaanse landen zorgt Ilco nu in het dagelijks leven voor vrouw en 4 kinderen, daarnaast doet hij vrijwilligerswerk. Voor Ilco betekent Personality: Echt zijn.

Anja van de Graaf-Schouten, 54 jaar, Alblasserdam
De jaarlijkse schoolfoto was dé foto waar het avontuur van deze docente mee begon. Hierop is zij uitgekozen als deelnemer aan de wedstrijd. Haar grote passie is lezen, het liefst literatuur uit binnen en buitenland. Daarnaast heeft Anja nog meer hobby's. Ze zingt elke week in een popkoor en ze volgt cursussen filosofie en kunstgeschiedenis om de geest te prikkelen. Op de vraag waarom juist Anja moet winnen antwoordt ze dat zij een onafhankelijk en dynamisch persoon is en volop in werk en leven staat.

Atty Vonk - Verburght, 60 jaar, Callantsoog NH
Atty Vonk heeft zich in een impuls opgegeven voor Plus Personality. Zij rekent op een gezellige wedstrijd en wil daar lekker van genieten. Atty staat nog volop in het leven. Met sportieve hobby's als Nordic Walking en Jazz Ballet blijft zij fit. Zij zingt in een koor en zorgt met veel plezier voor haar kleinkinderen. Voor Atty betekent Personality "niet alleen voor jezelf maar ook voor je naaste zorgen". Op de vraag waarom Atty zou moeten winnen, antwoordt zij bescheiden dat het op dit moment in haar leven een bevestiging zou zijn dat ze er leuk en verzorgd uitziet en spontaan is.

Cissy Schouren, 51 jaar, Venlo
Het scheelde maar een haartje of Cissy had zich niet opgegeven voor de wedstrijd, pas toen ze de woorden " laatste kans" zag staan, werd ze nieuwsgierig en gaf zich op. De camera is voor Cissy geen onbekende. Ze vindt het leuk om te figureren en heeft zelfs al een paar kleine rollen gehad, onder andere in een videoclip van Bertolf en in Flikken Maastricht. De mooiste klus die ze op haar naam mag zetten is een rol in een filmpje over bedreiging van ambulancepersoneel voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Corrien van Nugteren, 50 jaar, Amsterdam
Het levensmotto van Corrien is: je bent nooit te oud om te leren en te genieten van nieuwe uitdagingen. Daar past deze wedstrijd helemaal bij. Corrien is in het dagelijks leven veel bezig met mode en maakt ook zelf kleding. Zij hoopt nog eens een fotoshoot voor een modereportage te mogen meemaken. Zij vindt dat je er als 50-er nog goed kunt uitzien en kunt genieten van je leven. "Ik heb nooit met mijn leeftijd gezeten. Het is zoals het is. Je wordt ouder en ik denk dan altijd: ja, gelukkig wel toch?".

Erna Otto, 50 jaar, Lelystad
Begin dit jaar werd Erna 50, maar ze voelt zich nog steeds 27. Voor haar was dit de reden om zich op te geven voor de wedstrijd. Als sinds de voorrondes zijn haar echtgenoot en twee kinderen haar grootste fans. "Ze denken zelfs mee over de kleding, schoenen en mijn haar voor de fotoshoot, erg gezellig!" Nadat Erna haar lerarenopleiding Frans en Engels had afgerond, werkte ze 14 jaar lang als stewardess bij de KLM. Op de vraag waarom juist zij moet winnen, antwoordt zij dat ze het vooral leuk zou vinden voor haar grootste fan; haar man.

Ivonne Goenawan, 52 jaar, Honselerdijk
Ivonne heeft zich opgegeven voor de Plus Personality verkiezing om te laten zien dat 50 plussers er absoluut aantrekkelijk uit kunnen zien. Deze enthousiaste alleenstaande moeder bruist van de energie en is als nieuwe uitdaging bezig een eigen bedrijf op te zetten. Voor Ivonne betekent Personality meer dan er alleen mooi uitzien. Zij vindt een goed karakter, goede eigenschappen en een leuke persoonlijke uitstraling belangrijker.

Joke Smith, 57 jaar, Nieuwerkerk aan den IJssel
Joke Smith heeft zich opgegeven voor de Plus Personality verkiezing om eens een nieuwe en spannende ervaring mee te maken. Zij rekent op een gezellige wedstrijd. Voor Joke betekent Personality kracht. Het draait volgens haar dus niet alleen om uiterlijk. Het zal Joke geen moeite kosten om het publiek te entertainen, zij staat immers vaker voor publiek als zij optreedt als variété artieste. Op de vraag waarom Joke zou moeten winnen, antwoordt zij bescheiden dat zij niet degene is om dat te bepalen.

Ria Janssen, 60 jaar, Arnhem
Haar lijfspreuk is "kwaliteit bewijst zichzelf". Met deze instelling begon ze aan de modellenwedstrijd en heeft ze de finale gehaald. Na 30 jaar werken in de financiële sector, werkt Ria sinds anderhalf jaar bij een onderwijsinstelling. Naast haar werk heeft Ria veel interesses waar ze veel tijd aan besteedt. Sinds kort zingt ze de (hoge) alt in een popkoor, daarbij komt haar danservaring ook goed van pas. Vroeger deed ze aan ballet, tegenwoordig danst ze nog steeds ballroom, salsa en niet te vergeten de Argentijnse tango. Voor Ria betekent Personality: Het uitstralen van charme en vriendelijkheid.

Het evenement is toegankelijk voor publiek. Kaarten zijn te bestellen via www.pluspersonality.com.