Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe jazzclub: Harry Emmery invites in Jazzclub Daaldersplaats Vanuit Stichting MusicArte vindt erop maandelijkse basis een nieuwe serie concerten plaats in Hotel Restaurant De Daaldersplaats, onder de titel: Harry Emmery invites in Jazzclub Daaldersplaats. Op zondag 30 mei a.s. om 15 uur is Deborah Carter zijn eerste gast.

MusicArte al 10 jaar actief in de regio Drenthe/Overijssel en nu Friesland Sinds 2000 programmeert stichting MusicArte maandelijks jazz concerten op zondagmiddag in Noord-Nederland. Inmiddels zijn deze concerten in de wijde omgeving een begrip geworden en is het bezoekersaantal gedurende deze periode danig gestegen. Sinds januari 2009 vinden er concerten plaats in De Koperen Hoogte, Zwolle. Met ingang van 30 mei a.s. worden er ook concerten geprogrammeerd in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek.

Muzikaal leider
Musicus Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij maakte meer dan 90 albums en gaf onder meer 85 concerten op het North Sea Jazzfestival, bovendien is hij werkzaam als producer voor diverse artiesten en is docent aan het Utrechts Conservatorium. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde nationale en internationale collega's uit in jazzclub Daaldersplaats. Deze musici worden begeleid door de formatie van Harry Emmery. Samen met zijn vrouw Terry Emmery - die verantwoordelijk is voor de reclame en p.r. - hebben zij een uniek concept. Tijdens hun concerten is veel ruimte voor avontuurlijke interacties tussen de musici. De concerten worden gepresenteerd in informele concertvorm, waarbij er tijdens de concerten door het publiek aandachtig geluisterd wordt.

Nieuwe locatie Jazzclub Daaldersplaats
De concerten beginnen in mei a.s. en worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit vriendelijke en gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, gelegen tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4 gangen jazzdiner voor een zeer betaalbare prijs. Harry Emmery presenteert hier een nieuw en afwisselend programma op zondagmiddag vanaf 15.00 uur. De gasten zijn onder meer Deborah Carter, Hans Dulfer, Susanne Alt, Lisa Boray en Francien van Tuinen. De presentatrice Terry Emmery zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Harry Emmery invites in Jazzclub Daaldersplaats: openingsconcert Deborah Carter 30 mei a.s., 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10,- p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek)

Webiste: www.simplybass.com




Ingezonden persbericht