Ingezonden persbericht


10 mei 2010

Persbericht

30 mei 2010: Dag van ons Brabants Platteland

Op zondag 30 mei organiseert de provincie Noord-Brabant in heel de provincie de Dag van ons Brabants platteland. Op 9 plaatsen in Brabant is te zien en te beleven wat de provincie samen met diverse partners doet om het platteland vitaal, mooi en schoon te houden. Dit jaar zoomt de provincie in het bijzonder in op de toekomst van de agrarische sector in Noord-Brabant. Eén van die negen plaatsen is Park Molecaten Bosbad in Hoeven binnen het gebied de Brabantse Delta. In samenwerking met de ZLTO, de gemeente Halderberge en Molecaten Park Bosbad Hoeven heeft de provincie Noord-Brabant van alles georganiseerd op deze centrale locatie en op vier agrarische bedrijven in de omgeving.

5 Locaties met activiteiten voor jong en oud!
Op de centrale locatie Bosbad Hoeven (Oude Antwerpsepostbaan 81b) zijn van 11.00 tot 17.00 uur streekproducten te proeven en te ontdekken en is informatie te verkrijgen over het platteland in West-Brabant.. Maar er is ook van alles te doen en te beleven. Zo is er een demonstratie paardenvoetbal door de Friesche Carrouselgroep uit Etten-Leur, een knutselwedstrijd voor kinderen en worden sportieve en spannende kinderactiviteiten verzorgd door Scouting Maria Goretti en het animatieteam van Molecaten. Tot 16.00 uur rijden er gratis huifkarren en busjes naar vier (agrarische) bedrijven in de buurt waar ook weer van alles te zien en te beleven is. Maar het staat u natuurlijk ook vrij om met eigen fiets een tochtje langs deze locaties te maken. Neem een kijkje bij de aardbeienkwekerij Van Meer aan de Bosschenhoofdstraat 20 waar ook andere ondernemers u hun producten laten proeven en zien. Of bij tomatenkwekerij Jansen aan de Oude Antwerpsepostbaan 82 die ook een leuke activiteit voor kinderen biedt. 40+ Camping De Nieuwe Riet aan de Noordhoeksestraat 3a in Oud-Gastel heeft die zondag van alles te bieden voor cultuurliefhebbers en er zijn leuke workshops voor het maken van cupcakes, aaibare mini-ezels en u kunt er oude schilderijen ter beoordeling voorleggen. Op de Strijpdreef 6 in hetzelfde dorp houdt rijksmonument en zorgboerderij de Meeshoeve open huis. Daar is de museumwoning opengesteld en kan iedereen genieten van het prachtige erf, de aaibare dieren een speeltuin en het ambachtelijke brood dat bakker Nagelkerke er bakt in het eeuwenoude bakhuisje.

Voor 1,50 euro toegang Bosbad Hoeven en Splesj
U kunt uw bezoek aan een bedrijf laten registreren met een knipkaart. Met minimaal twee 'knipjes' ontvangt u die dag bij de kassa van Bosbad Hoeven en Splesj een fikse korting. In plaats van 10 euro betaalt u dan slechts 1,50 euro. Het park is open tot 18.00 uur.

Gedeputeerde naar de Meeshoeve
Om 14.00 uur zal gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema bij de Meeshoeve arriveren in een historische koets. Burgemeester André Osterloh van de gemeente Halderberge verzorgt voor haar en andere bestuurders en betrokkenen een rondleiding over de boerderij en de museumwoning. De gedeputeerde zal in het bijzijn van vrijwilligers en cliënten het zogenaamde zorgorgel in werking stellen.

Informatie
Meer informatie over alle activiteiten vindt u op www.waarbrabantbegint.nl.

Bijlage: Visual Dag van ons Brabantse Platteland