Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KOMT EEN AAP BIJ DE DOKTER-DAG IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN EN DIERENRIJK

Dierenoperatiekamers gaan voor één keer open op zondag 30 mei

Hilvarenbeek/Nuenen, maandag 17 mei 2010 - Geen gorilla's die vreemdgaan en kraagberen met een levensbedreigende ziekte zoals in de bijna-gelijknamige bestseller en kaskraker. Nee, tussen het verhaal van schrijver Kluun en de 'Komt een aap bij de dokter'-dag in Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk zijn weinig overeenkomsten. Maar minstens zo boeiend wordt het wel, want op zondag 30 mei zetten de Brabantse parken voor één dag de deuren naar de dierenoperatiekamers open.

Hebben apen wel eens kiespijn? Hoe kan het dat giraffen hun nek niet breken tijdens een staande bevalling? En, krijgen ijsberen gips om hun poot als zij die breken? Vragen staat vrij tijdens de 'Komt een aap bij de dokter'-dag die op zondag 30 mei plaatsvindt in Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Op verschillende plekken in de twee parken komen bezoekers alles te weten over de medische verzorging van dieren en alles wat daarbij komt kijken. Zo kunnen zij leren hoe je een verdovingspijltje raak schiet, een kijkje nemen in de dierenambulance en afleveringen bekijken van de tv-serie 'Komt een aap bij de dokter'. Bovendien zijn de dierenartsen aanwezig om alle medische vragen te beantwoorden. Dat kan bijvoorbeeld in de operatiekamer, die voor één keer wordt opengesteld voor bezoekers. Kinderen die twijfelen over de gezondheid van hun knuffelbeer kunnen deze meenemen naar een speciaal spreekuur in Dierenrijk, terwijl in Safaripark Beekse Bergen deelgenomen kan worden aan een minicursus Dieren EHBO.

'Komt een aap bij de dokter'
'Komt een aap bij de dokter' is al drie jaar een succesvolle realityserie op Omroep Brabant, die ook terug te zien is in het TROS-programma 'Zoovenirs'. In de serie worden dierenartsenechtpaar Jacques en Christine Kaandorp en een aantal dierverzorgers gevolgd bij hun dagelijkse werkzaamheden in Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Operaties, behandelingen, diertransporten en het algemene welzijn van onder meer ijsberen, giraffen, leeuwen en olifanten volgen elkaar in rap tempo op. Op www.omroepbrabant.nl/aap is het volledige dagprogramma van beide parken voor zondag 30 mei te vinden.
---



Ingezonden persbericht