Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Zondag 30 mei
JESSE DEE
(Zalige Zondag)
15.00 uur / E 8

---

BLUE EYED SOUL TALENT JESSE DEE in HET BOLWERK, SNEEK

Op zondagmiddag 30 mei is er wederom een hele fijne Zalige Zondag in Poppodium Het Bolwerk te Sneek met de nieuwste ster aan het internationale blue-eyed-soul firmament: Jesse Dee! Met een fluwelen stem die afwisselend herinnert aan Solomon Burke en Al Green, maar ook aan stadsgenoot Eli 'Paperboy' Reed en Waylon. De zaal gaat om 15.00 uur open.

Jesse Dee zingt met een buitengewone expressie in zijn stem, vol van emoties. Zijn voorliefde voor classic soul is duidelijk terug te horen op zijn debuut album. De geest van Otis Redding, Sam Cooke, Etta James en Al Green waart overduidelijk over het album van deze blanke soulboy uit Boston, dat zich qua originaliteit in songwriting zeker mag meten met tijdgenoten als James Hunter en Dee's stadgenoot Eli "Peperboy"Reed. 'Soul muziek heeft me altijd meer aangetrokken dan welke muziek dan ook', zegt de Bostonian. Hij wordt geïnspireerd door grote namen als Otis Redding, Sam Cooke, Etta James, Al Green, maar ook door nieuwere artiesten zoals James Hunter, Amos Lee en John Legend.

Jesse Dee heeft twee grote liefdes: schilderen en muziek maken. Muziek is voor Dee het krachtigste en meest directe instrument om emoties bij mensen los te maken. Met zijn grote vocale expressiviteit en soms ook subtiliteit weet Dee als geen ander de ziel van de luisteraar te raken. Misschien is Boston nu wel voor new deep soul wat New York is voor indie rock: de plek waar het op dit moment allemaal lijkt te gebeuren.

De jonge kunstenaar uit Boston heeft toch gekozen voor soulmuziek. Naar eigen zeggen: "Soul music has always hit me harder than any other kind of music''. Zondagmiddag 30 mei is Poppodium Het Bolwerk te Sneek dé plek om je te laten raken door Jesse Dee!