Gemeente Leidschendam-Voorburg


Dag van het Park op zondag 30 mei

17 mei 2010 - Op zondag 30 mei wordt de Dag van het Park georganiseerd. Dit is een landelijk initiatief van de ANWB. Het thema Bomen zal uitgebreid terugkomen in het programma. Op deze dag worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd zoals wandelingen, een hardloopparcours, demonstraties, een survivalpad en een hondenparcours. De activiteiten zullen onder andere plaats vinden in Park Vreugd & Rust, het Juliana-Bernhard Park, Park Rusthout, Park Sijtwende en Park Schakenbosch.

Programma
De dag begint in alle vroegte in Park Vreugd en Rust waar men onder leiding van de Haagse Vogelbescherming tijdens de Vroege Vogelwandeling, stads- en parkvogels kan spotten. Kom daarna tot rust bij de demonstratie Kin San Tai Chi of neem deel aan de cultuur- of beeldenwandeling die exclusief voor deze dag worden georganiseerd. Speciaal voor de allerkleinsten is er een kabouterwandeling en kinderen kunnen terecht bij Stadkinderboerderij Essesteijn waar onder andere een survival Natte laarzenpad en een hondenparcours worden georganiseerd.

Bomen

In park Sijtwende is een hardloopparcours voor jong en oud uitgezet. Deze wordt voorafgegaan door een gezamenlijke warming-up. Verder kunt u een balletje gooien met behulp van Jeu de Boules vereniging Grand Cru 82. Bruist u van de inspiratie? Kom dan schilderen aan het gezamenlijke kunstwerk dat zal worden aangeboden aan de wethouder van Cultuur.

In park Schakenbosch wordt u tijdens een rondleiding verrast door de eeuwenoude historie van dit gebied en de bijzondere bomen. Ook is er een tentoonstelling over de indrukwekkende historie van terrein Schakenbosch. Tegen een kleine vergoeding kunt u aan het einde van de dag de Tropische vlindertuin bezoeken, alwaar u wordt verwelkomd met een drankje.

In samenwerking met het Huygens Muziek Festival kunt u op 30 mei een familieconcert, kinderconcert, tuinconcert of een bijzondere opera bijwonen.

Informatie en inschrijving
Met uitzondering van de Vroege Vogelwandeling, zijn bij alle buitenactiviteiten ook trouwe viervoeters (aangelijnd) welkom. Alle activiteiten zijn gratis, behalve de muziekuitvoeringen. Meer informatie over programma, inschrijven en reserveren vindt u op http://www.dagvanhetparklv.nl/.