Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites.. Deborah Carter openingsconcert: Jazzclub Daaldersplaats Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt de Amerikaanse zangeres Deborah Carter uit voor het Openingsconcert op 30 mei a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

MusicArte al 10 jaar actief in de regio Drenthe/Overijssel en nu Friesland Sinds 2000 programmeert stichting MusicArte maandelijks jazz concerten op zondagmiddag in Noord-Nederland. Inmiddels zijn deze concerten in de wijde omgeving een begrip geworden en is het bezoekersaantal gedurende deze periode danig gestegen. Met ingang van 30 mei a.s. worden er ook maandelijks concerten geprogrammeerd in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek.

Nieuwe locatie Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek. Dit gezellige restaurant biedt plaats aan zo'n 100 gasten, het is prima bereikbaar, gelegen tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4 gangen jazzdiner voor een zeer betaalbare prijs. De gasten zijn onder meer Hans Dulfer, Susanne Alt, Lisa Boray en Francien van Tuinen. De presentatrice Terry Emmery zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Deborah Carter
Deborah Carter werd geboren in Amerika en groeide op in Hawaï en Japan, zij heeft een uitgebreide muzikale achtergrond. Haar eerste pianolessen kreeg ze op driejarige leeftijd, aangemoedigd door haar moeder die klassiek pianiste en lerares was. Tot haar 19e jaar studeerde zij diverse instrumenten als klarinet, dwarsfluit en saxofoon en volgde zij arrangeer- en compositielessen. Deborah's multiculturele ervaringen brengt zij duidelijk over in haar muziek. Deborah geeft concerten op internationale festivals als Azerbeidjaan, Spanje, Canada, in Nederland was zij te zien in diverse theaterproducties en treedt Deborah op in jazzclubs, op radio en tv. Zij toert met haar eigen trio, of zingt als gastsoliste in diverse orkesten en big bands. Deborah is een gevierde vocaliste en componiste. Zij heeft gespeeld met o.a. George Benson, Chick Corea en Scot Hamilton. Zij heeft master classes gegeven in Taipei, Sarajevo en Kazachstan. Vorig jaar maakte zij een cd met Beatle repertoire. Pianist is Coen Molenaar, deze all round musicus begeleidt Deborah op vaste basis, ook treedt hij op met o.a. Jan Akkerman, Edsilia Rombley en Angela Groothuizen. Hij heeft een aantal theaterproducties als Don Quicot. Coen componeert ook vele muziek samples. Drummer Erik Kooger is tevens afgestudeerd aan het conservatorium en speelt met o.a. Michael Varekamp en maakte in 2007 een tournee met Gino Vanelli. Eric is een drummer met enorm veel energie en een subliem spel. Muzikaal leider is contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij maakte meer dan 90 albums en gaf onder meer 85 concerten op het North Sea Jazzfestival, bovendien is hij werkzaam als producer voor diverse artiesten en is docent aan het Utrechts Conservatorium. Het wordt een concert met veel ruimte voor avontuurlijke interacties tussen de musici.

Deborah Carter 30 mei a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, - p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek)

Website: www.simplybass.com