Gemeente Zijpe


Met de deur open zondag 30 mei 2010
Achter de schermen bij SchagenFM

In het programma `Met de deur Open` is zondag 30 mei huisarts Richard Hoofs uit Sint Maartensvlotbrug te gast. Als student en huisarts maakte Richard Hoofs verscheidene reizen naar India. Daar werd hij geraakt door de diepe wijsheid en rijkdom van de Oosterse esoterie.

Maar te midden van de materiële armoede ervoer hij ook daadwerkelijk het praktische nut van de Westerse geneeskunde. Het deed bij hem een verlangen ontwaken om Oosterse en Westerse geneeskunde te verbinden met behoud van het beste van beide. Naast huisartsgeneeskunde bestudeerde hij acupunctuur, antroposofie en spirituele therapie.

In zijn reguliere werk kan het voorkomen dat een vraag een dieper antwoord nodig heeft dan hij vanuit het wetenschappelijke kan geven. Met de boeken `Zelfgenezing op doktersrecept` en `Cirkel van het leven` introduceert Hoofs een nieuwe praktische methode voor zelfredzaamheid bij het oplossen van (medische) problemen. Hij ontwikkelde deze methode door samenvoeging van de moderne Westerse reguliere huisartsenstandaarden van het Nederlands Huisartsengenootschap met de oeroude energetische principes van het chakra- en aurasysteem. Als regulier huisarts pleit Hoofs er niet voor de Westerse geneeskunde af te zweren. Richard Hoofs werkt momenteel als huisarts in een reguliere praktijk en daarnaast samen met zijn vrouw Sarah in hun eigen holistische praktijk `Medische Praktijk Mon Desir` als acupuncturist en coach.

Presentator Kitty Mertz praat met Richard Hoofs over zijn leven en werk. De muziek die u tijdens het programma hoort is de keuze van Richard Hoofs en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven. `Met de deur Open` is van 10.00 - 12.00 uur te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+ en digitaal via kanaal 950 en via www.schagenfm.nl

Â