Manpower en BPC lopen samen 20 km van Brussel

28/05/2010 10:09

MANPOWER BELGIUM

Manpower en Belgian Paralympic Committee (BPC) lopen samen 20 km van Brussel

Brussel, 28 mei 2010 - Onder het motto 'Manpower meets BPC' verschijnen de lopers van Manpower en het Belgian Parlympic Commitee (BPC) nu zondag 30 mei als één team aan de start.

Hun streefdoel? Bewijzen dat mensen met en zonder handicap probleemloos samen kunnen sporten, aandacht vragen voor het Paralympic School Project en uiteraard de 20 km helemaal uitlopen!

Dit unieke team bestaat uit 73 sportievelingen, personeelsleden van Manpower en van het BPC. Het team is een mooie doorsnede van het deelnemersveld van de 20 km. Je vindt er 'professionals' in terug die zowel de 20 km als een aantal marathons op hun palmares hebben staan, maar evengoed amateur-joggers die tijdens de voorbije maanden intensief hebben getraind.

De nadruk ligt op elkaar ontmoeten en onze boodschap is eenvoudig aldus Marc Vandeleene, woordvoerder van Manpower Belgium: "Het is belangrijk om zones te creëren waar validen en mensen met een handicap elkaar ontmoeten en leren ontdekken. Net als werk bevordert sport op een fantastische manier de integratie en leert het grenzen verleggen. Daarom nemen we deel aan de 20 km van Brussel."

Vanuit diezelfde filosofie ontstond enkele jaren geleden de divisie Manpower Unlimited waarbij mensen met een handicap geholpen worden om zich beter te integreren op de arbeidsmarkt en waar we voor hen de deur openen naar bedrijven.

De 20 km van Brussel biedt Manpower de kans om nieuwe bruggen te slaan. Elke gelopen km draagt financieel bij tot het Paralympic School Project dat werd opgezet door het BPC naar aanleiding van hun 50ste verjaardag. Het geld dat we met de sportprestaties van het team inzamelen gaat integraal naar een groots opgezet scholenproject van het BPC. Meer dan 6.000 scholen in België zullen een toolbox ontvangen om zelf een Paralympic-sportevent op te zetten. Zo wil het BPC duizenden kinderen met en zonder handicap samen aan het sporten krijgen.

Het doel? Jawel, opnieuw integratie via de sport. Naast de sportieve prestaties verzorgt Manpower tijdens de 20 km van Brussel animatie voor kinderen in de buurt van de start/aankomstlijn aan het Jubelpark.


---

Wil je op jouw beurt dit goede doel steunen? Stort dan je bijdrage op het rekeningnummer 068-0848740-17 van het BOIC, met de vermelding 'gift BOIC'. Vanaf een bedrag van 30¤ ontvang je een fiscaal attest in de loop van 2011.


---

Perscontact:

Manpower Belgium

Marc Vandeleene

marc.vandeleene@manpower.be

Tel. +32 2 639 10 81

Gsm +32 495 24 05 43

Louizalaan 523, 1050 Brussel

www.manpower.be

Ter plaatse op de 20 km van Brussel: Linda Hendrickx, +32 475 95 09 59

Belgian Paralympic Committee (BPC)

Guillaume Gobert

guillaume.gobert@paralympic.be

+32 479 79 62 45

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel