Ministerie van Defensie

'Bomen over Bronbeek' op de Dag van het park

Datum: 30 mei 2010 Tijdstip: 13.00 tot 17.00 uur Locatie: Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, Arnhem

Landgoed Bronbeek verkennen Bronbeek doet ook dit jaar weer mee aan de Dag van het park. Een middag vol buitenactiviteiten voor volwassenen en kinderen.

'Bomen over Bronbeek'

Een verhalenverteller laat de bomen van Bronbeek spreken. Zij leven al veel langer dan wij. Wat hebben zij meegemaakt? Vandaag kunt u hen horen spreken. Over zichzelf, maar meer nog over de vroegere bewoners van het landgoed Bronbeek en wat hen bezig hield. Aanvang: 13.00 uur en 15.00 uur. Duur: 1 uur

Rondleidingen

Rondleiding over het landgoed Bronbeek

Wie interesse heeft in het planten- en dierenleven kan om 14.00 uur het park verkennen onder begeleiding van een gids van het Instituut voor Natuureducatie (IVN). Om 16.00 uur is er een cultuurhistorische rondleiding langs de waterwerken, monumenten en historische gebouwen in het park. Duur rondleidingen: 1 uur.

Speurtocht

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen een speurtocht doen.

Gratis deelname

Deelname is gratis.

Twee eeuwen historie

Landgoed Bronbeek met waterval en de onderste vijver, prentkaart, circa 1900

Bronbeek is 190 jaar oud. Hermen Steijgerwalt liet het aanleggen als particuliere buitenplaats met een bron, beek, vijverpartijen, bos en een parkachtige aanleg, die allemaal nog te zien zijn. Koning Willem III bezat het buiten tussen 1854 en 1859.

Sinds 1863 staat op het terrein een tehuis voor oud-militairen met een museum over de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands Indisch leger (KNIL) en Nederlands-Indië. De tehuisbewoners hebben in bijna 150 jaar veel sporen nagelaten op het landgoed.