Ingezonden persbericht


ONTDEK DE NIEUWE WERELD

WIJNEN UIT DE NIEUWE WERELD TONEN DIVERSITEIT EN KWALITEIT

Zondag 30 mei, Mövenpick Hotel Amsterdam

Amsterdam 28 april - Het wijntijdschrift Perswijn organiseert voor de zevende maal het wijnproefevenement "Ontdek de Nieuwe Wereld". Dit evenement laat steeds meer zien dat wijnen uit de Nieuwe Wereld beslist niet achterblijven op wijnen uit traditionele wijnlanden. Ongeveer 20 producenten en importeurs zullen meer dan 300 verrassende wijnen laten proeven. Ook zijn er weer diverse masterclasses waar echter masters en wijnmakers toelichting geven op hun eigen wijnen. Iedereen is van harte welkom.

De Nieuwe Wereld

De tijd dat de landen buiten Europa alleen makkelijk drinkbare massawijnen voortbrachten ligt achter ons. Binnen landen als Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië maar ook de Amerikaanse staat Californië hebben zich productiegebieden ontwikkeld met een eigen stijl en hoge kwaliteit. Ook op de Nederlandse markt zijn steeds meer wijnen te ontdekken, die de verschillende "terroirs" van deze landen en gebieden, maar vooral de diversiteit binnen de landen en gebieden weergeven. Proef en ontdek het zelf!

Wedstrijd Ontdek de Nieuwe Wereld

Ook dit jaar is er weer een wedstrijd, met een uitverkiezing van de beste betaalbare wijnen uit de Nieuwe Wereld. Dit jaar worden de beste Chardonnay onder ¤ 12,50 en de beste Merlot onder ¤ 12,50 gekozen door het Perswijn-panel. De top-tien van beide druiven zal op de grote proeverij voor het publiek te proeven zijn.


Plaats : Mövenpick Hotel Amsterdam (www.moevenpick-amsterdam.com)

Datum : zondag 30 mei 2010


Tijd : 12.00- 17.30 uur

Kosten : ¤ 17,50, abonnees betalen ¤ 11,50

Inlichtingen en kaartverkoop op www.wijnpers.nl/onw

Aanmelden pers vanaf via www.wijnpers.nl/pers

Dit evenement wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers weet te bereiken. Het is het enige, Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakhandel. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.

EINDE BERICHT




Ingezonden persbericht