Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 18 mei 2010

Weidevogels kijken in de Hempolder
Aantrekkelijke wandelexcursie bij Akersloot

Voor weidevogels is de Hempolder een van de beste plekken in de hele wereld. Boswachter Arjan Postma van Landschap Noord-Holland laat u dat op zondag 30 mei van 10.00-12.00 uur weer graag zien.

De eerste helft van mei was door de kou en de regen een moeilijke periode voor de weidevogels. Jongen die net uit het ei komen hebben onder zulke omstandigheden maar een kleine kans om te overleven. In de Hempolder is het volgens Arjan Postma, onder meer bekend van het tv-programma Noord-Holland Natuurlijk, nog steeds feest voor de weidevogels. Ze hebben kou en regen goed doorstaan dankzij een overvloed aan voedsel. Er groeien in dit natuurgebied veel kruiden die op hun beurt weer insecten aantrekken. Voedsel genoeg voor de jonge pullen! Tijdens de wandeling kunt u zelf ervaren hoe bijzonder de Hempolder voor de weidevogels is. Deze excursie wordt ook gehouden op zondag 6 en zaterdag 19 juni, steeds van 10.00-12.00 uur.

Wij adviseren u waterdicht schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. Verzamelen bij de werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot, vlakbij het gehucht Klein Dorregeest, achter Motel Akersloot. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.

Gezicht op de Hempolder vanuit de molen. Foto Landschap Noord-Holland

Landschap Noord-Holland