Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 26 mei 2010

Nog vier dagen te gaan voor de Sdu Royal Ten

Al 3000 lopers hebben zich aangemeld

Op zondag 30 mei is het zover: dan valt op de Prinses Beatrixlaan in Den Haag het startschot voor de deelnemers aan de Sdu Royal Ten. Het is de veertiende keer dat deze sportieve loop georganiseerd wordt en de belangstelling met 3000 lopers is groter dan ooit. Dit jaar zijn vooral de aanmeldingen van het bedrijfsleven opvallend: een recordaantal business teams heeft zich ingeschreven.

Grote namen

Behalve een algemene toename in belangstelling voor deelname aan de race is het opvallend dat steeds meer (inter)nationaal vermaarde lopers meedoen. Zelfs bekende lopers en loopsters uit Afrika, traditioneel de besten van de wereld, verschijnen aan de start, zoals David Kipgntich en Stephen Koech uit Kenia. De Nederlandse driekleur wordt verdedigd door onder andere Marco Gielen en Thomas Poesiat.

Sponsor

De Sdu Royal Ten kent een gestaag groeiende populariteit. Het loopevenement heet dan ook iedereen welkom: jong en oud, sportieveling en recreant. Dat er dit jaar maar liefst 65 business teams meelopen, heeft alles te maken met het feit dat Sdu Uitgevers vorig jaar haar naam als sponsor aan het evenement verbond.

De naam van het evenement is terug te voeren op twee belangrijke uitgangspunten: de (gemiddelde) afstand van tien kilometer plus het feit dat het parcours is aangelegd rondom het koninklijk Paleis Huis Ten Bosch.

Samenwerking

Naast de samenwerking met Royal Ten, is er dit jaar ook een samenwerkingsverband aangegaan met Stichting Beatrixkwartier. Het Beatrixkwartier, de levendige wijk waar de Sdu Royal Ten start en finisht, pakt deze kans om te laten zien waar de wijk voor staat en wat er allemaal te doen is (www.beatrixkwartier.nl).

De feiten

12.15 uur Sdu Kidsrun (1,3 km)
13.00 uur Sdu Prestatieloop en Sdu Uitgevers Scholenloop (5 km) 14.00 uur Sdu Uitgevers Business-Run, Sdu Prestatieloop en Sdu KNAU wedstrijd (10 km)

Meelopen?

De voorinschrijving voor de Sdu Royal Ten is inmiddels gesloten, maar deelnemers kunnen zich op de dag zelf nog aanmelden en meelopen met deze kleurrijke en op voorhand al gedenkwaardige wedstrijd.