Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Zupthen - Diefstal met geweld

Een 21-jarige man uit Zutphen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 mei met geweld van zijn fiets beroofd. Dit gebeurde op de Spittaalstraat in Zutphen omstreeks 02.10 uur.


De man fietste op de Spittaalstraat toen hij door twee mannen op een scooter van zijn fietst werd geschopt. De bijrijder sprong van de scooter en schopte de man nog eens en ging er met zijn fiets, een zwarte damesfiets van het merk Gazelle, vandoor. Deze bijrijder was ongeveer 1.85m, had een normaal postuur en blauwe spijkerbroek en was begin 20 jaar.


De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie op 0900 8844.


2

Brummen - Man in woning overvallen


Op zondagochtend 30 mei is een 63-jarige man in zijn woning aan de Buurtweg in Brummen overvallen.


Bij de politie kwam de melding binnen dat er omstreeks 04.30 uur een overval had plaatsgevonden in een woning aan de Buurtweg in Brummen. Bij de overval werd de bewoner door de dader bedreigd. De dader is gevlucht nadat in de woning een handgemeen ontstond waarbij hij gewond raakte. Hij is weggefietst in de richting van Voorstonden/Zutphen. Mogelijk is een geldbedrag buitgemaakt. Het signalement van de dader luidt: blanke jongeman met kort haar (stekeltjes), ongeveer 20 jaar, klein van postuur.


De politie doet onderzoek en heeft een SMS-Alertbericht verstuurd en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900 - 8844.


3

Zutphen - Aanrijding onder invloed van alcohol


Een 41-jarige man uit Zutphen heeft in de nacht van zaterdag op zondag 30 mei onder invloed van alcohol een eenzijdige aanrijding veroorzaakt in Zupthen.


De aanrijding werd omstreeks 03.30 uur gemeld. Agenten troffen op de kruising van de Industrieweg met de Deventerweg in Zutphen de zwaar beschadigde bestelbus aan. De bestuurder van de auto was tegen een verkeersmast gereden. Hierbij raakte hij niet gewond. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was.
Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,6 blies. De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


4

Terwolde - Motorrijder gewond na ongeval


Een 62-jarige motorrijder uit Veenendaal is zaterdag 29 mei bij een verkeersongeval op de Bandijk in Terwolde gewond geraakt.
De man reed omstreeks 14.50 uur op zijn motor over de Bandijk in Terwolde en schrok in een bocht waarschijnlijk van spoorvorming in het wegdek, waarna hij kwam te vallen. De man is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer.


Einde berichten