Wecycle Toertocht door Groene Hart met recordaantal deelnemers

30/05/2010 11:40

Stichting NVMP

Bijna 250 deelnemers fietsten gisteren de Wecycle Toertocht door het Groene Hart. Oud-wielerprof en ambassadeur van de Tour de France, Michael Boogerd, voerde de groep aan. Toeschouwers konden deelnemen aan één van de activiteiten van de Wecycle Roadshow. Initiatiefnemer Wecycle vestigde hiermee samen met de gemeente Zoetermeer op een sportieve en ludieke manier de aandacht op het belang van de inzameling van elektrische apparaten en spaarlampen.

De Zoetermeerse burgemeester Jan Waaijer bestempelde het Wecycle-evenement tot een groot succes: "Zoetermeer is een duurzame gemeente en een sportieve gemeente. Ik ben er trots op dat Zoetermeer een van de eerste gemeenten is met de Wecycle Toertocht en Roadshow. Ik hoop dat dit initiatief door andere gemeenten wordt opgepakt." Samen met de leerlingen van de Meester Verwersschool uit Zoetermeer, de beste Wecycle-school van de stad, gaf hij het startschot voor het evenement.

Tijdrit

Om 11.00 uur vertrokken de fietsers vanaf Zoetermeer: (semi-)profs, amateurs en fietsliefhebbers van alle leeftijden. De jongste deelnemer was 6 jaar, de oudste 67 jaar. De fietsers konden kiezen uit een afstand van 40, 80 of 120 km, inclusief een tijdrit van 1 km. Deze is gewonnen door Axel Hermans uit Bergschenhoek, die de snelste tijd neerzette van 1 minuut en 31,65 seconden. Met wind tegen fietste hij 39,28 km per uur.

Wecycle Roadshow

Tijdens de fietstocht stond de Wecycle Roadshow opgesteld. Kinderen en volwassenen maken hierbij spelenderwijs kennis met recyling én winnen leuke prijzen bij de mini milieustraat, een computer game, sjoelen, ballengooien en het speciale 'Wecycle-draaiorgel'. Kinderen kunnen hierbij op de tast raden welke apparaten worden gerecycled.

Over Wecycle

Wecycle wil iedereen ervan bewust maken dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, enz.) en spaarlampen niet thuishoren in de afvalbak, maar apart moeten worden ingezameld. Kostbare grondstoffen worden dan teruggewonnen. Recycling maakt hergebruik mogelijk tot meer dan 90 procent. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten en spaarlampen in te zamelen.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl

Fotobijschrift 1

Onder leiding van wielrenvedette Michael Boogerd reden bijna 250 fietsliefhebbers de Wecycle Toertocht door het Groene Hart. Initiatiefnemer Wecycle vestigde hiermee met de gemeente Zoetermeer op een sportieve en ludieke manier extra aandacht op het belang van de inzameling van elektrische apparaten en spaarlampen.

Fotobijschrift 2

Burgemeester Jan Waaijer van Zoetermeer ontvangt uit handen van Michael Boogerd de Wecycle-bokaal voor zijn stad ter gelegenheid van de Wecycle Toertocht door het Groene Hart vanaf Zoetermeer.

Hyperlinks

www.wecycle.nl

www.nvmp.nl

Trefwoorden

Wecycle, recycling, NVMP, Toertocht, gemeente Zoetermeer, Groene Hart, Michael Boogerd, elektrische apparaten, spaarlampen, wielertocht

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.wecycle.nl