Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Gewonde in het verkeer

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:25:29

ANGEREN - Een 49-jarige Baarnse moest zaterdagmorgen naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Zij was gewond geraakt bij een aanrijding op de Kamervoort in Angeren.

Die morgen reed een 26-jarige Bemmelnaar in zijn auto over de Pannenhuisstraat, gaande in de richting van de Geer in Huissen. Bij de kruising met de Kamervoort passeerde hij enkele wagens die rechts af wilden slaan. De man wilde rechtdoor rijden. Hij reed de kruising op. Op dat moment kwam over de Kamervoort (gaande in de richting van de Karstraat) een motor aanrijden. Deze werd bestuurd door een 50-jarige Elstenaar; de Baarnse zat er als passagiere op. Het gevolg was een botsing tussen de twee voertuigen. De vrouw liep letsel op (de aard hiervan is nog onbekend).
Een ademtest wees uit dat de Bemmelnaar onder invloed verkeerde (1,31 promille). Hierop werd hij aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. (058614)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van duwen ex-vriendin

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:25:12

DUIVEN - Een 37-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag 29 mei aangehouden op het Eilandplein in Duiven. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 31-jarige Duivense ex-vriendin.

De twee zouden op het Eilandplein een conflict met elkaar hebben gekregen. Daarbij zou de man de Duivense een duw hebben gegeven. Hierbij kwam de vrouw ten val. Zij zou een pijnlijke arm hebben opgelopen. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse. Zij zagen de vrouw staan en werden aangesproken door een bekende van de vrouw. Tevens werden ze gewezen op de Arnhemmer, die in de buurt stond. De agenten liepen naar de man toe. Zij gingen met hem in gesprek en hij gaf aan dat er een conflict in de relationele sfeer was geweest. Vervolgens werd de Arnhemmer aangehouden.
(058667)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Op de weg slapende man aangehouden

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:24:51

ZEVENAAR - Een man (leeftijd en woonplaats onbekend) sliep zaterdagmorgen 29 mei midden op het wegdek van de Gasperistraat in Zevenaar. Dit werd gemeld bij de politie. Agenten gingen ter plaatse en troffen de slapende man aan. Nadat zij hem wakker hadden gemaakt, probeerden ze een gesprek met de man aan te knopen. Hij was warrig. Volgens buurtbewoners zou de man al een paar uur op de weg hebben gelegen en niemand wist wie hij was. De man kon zich ook niet identificeren. Hij werd vervolgens aangehouden en om zijn identiteit vast te stellen, werd hij voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau in Arnhem.
(058641)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster gewond na botsing met andere fietser

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:24:31

DUIVEN - Een 70-jarige fietsster uit Duiven raakte vrijdagavond 28 mei gewond (aard van het letsel is nog onbekend). De vrouw reed over het Noordhaakspad in haar woonplaats. Een 55-jarige plaatsgenoot fietste over de Terschellingstraat. Op een gegeven moment wilde de Duivenaar linksaf slaan, het Noorderhaakspad op. Hij nam daarbij de binnenbocht en zag de vrouw niet aankomen. Het gevolg was een botsing tussen de twee.
(058375)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Randwijker aangereden door bierfiets

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:24:09

ZETTEN - Een vrijgezellenfeest leverde een 36-jarige Randwijker een snee aan zijn arm op.

De man zat met ongeveer tien anderen op een zogeheten bierfiets. Op de Wageningsestraat in Zetten zou hij van de fiets zijn gesprongen. Hierna wilde hij weer op het voertuig plaats nemen. Na wat meters met de fiets mee te hebben gerend, zou hij zijn gestruikeld. De fiets reed vervolgens over zijn arm.
Hierdoor raakte de Randwijker gewond. Ambulancepersoneel is ter plaatse geweest om de man te onderzoeken en verwees hem voor hechtingen naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bierfiets verkeerde niet onder invloed.
(058716)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beledigen en bedreiging

Publicatiedatum: 30-5-2010 11:23:47

ZEVENAAR - Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagavond 29 mei aangehouden in Zevenaar. Hij zou agenten hebben beledigd en bedreigd.

Een man zou op de Cesar Frankstraat onwel zijn geworden. Agenten reden naar de plek toe en troffen daar de 42-jarige man aan; deze persoon was gewond aan het hoofd (vermoedelijk na een val). De agenten wilden de man - die vermoedelijk onder invloed verkeerde - helpen, maar zouden enkel door de man zijn beledigd. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht en behandeld. Tevens gaf men aan dat de man naar het ziekenhuis moest om de wond te laten hechten. Dit zou de man hebben geweigerd. Agenten hebben nog geprobeerd de man onder te brengen bij familieleden, maar dit lukte niet. De 42-jarige begon hierop de agenten te beledigen. Tevens zou hij een agent hebben bedreigd. (058706)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---