Gemeente Brummen


Regio Stedendriehoek: installatie nieuw bestuur

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-05-2010)

Donderdag 27 mei is in Deventer de nieuwe regioraad en het dagelijks bestuur van de Regio Stedendriehoek geïnstalleerd. In de regioraad zitten twee bestuurders per deelnemende gemeente en één plaatsvervangend lid. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door één bestuurder per gemeente aangevuld met bestuurders uit de twee betrokken provincies Gelderland en Overijssel. De laatste twee hebben een adviserende rol binnen het dagelijks bestuur

De volledige samenstelling van de beide bestuursorganen van de regio kunt u vinden op de website van de regio: www.regiostedendriehoek.nl. In de regioraad zitten namens de gemeente Brummen burgemeester Niels Joosten en wethouder Louke van Wensveen. Wethouder Bart Elbers is plaatsvervangend lid.

Dagelijks bestuur
De regioraad kiest uit zijn midden de leden van het dagelijks bestuur. De samenstelling van dit dagelijks bestuur is vanaf donderdag 27 mei als volgt:

- Apeldoorn: Dhr. F.A. Spoelstra (portefeuille Samenwerking Ondernemers, Onderwijs, Onderzoek, Overheid)

- Brummen: Dhr. N.E. Joosten (portefeuille Groene Pracht)
- Deventer: Dhr. A.P. Heidema (voorzitter, portefeuille Lobby en Communicatie)

- Epe: Dhr. R. de Vries (portefeuille Sociale Kracht)
- Lochem: Dhr. J. Kottelenberg (portefeuille Wonen en Werken)
- Voorst: Dhr. J.T.H.M. Penninx (portefeuille A1)
- Zutphen: Mw. E.H. Willeumier-Noordhoff (portefeuille IJsselzone) Vanuit de provincies Overijssel en Gelderland zijn de gedeputeerden de heer D. Buursink en de heer Th.H.C. Peters als adviseurs aanwezig bij de overleggen van het Dagelijks Bestuur.

Stedendriehoek, boordevol reële ambitie
De regio Stedendriehoek is het samenwerkingsverband van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. In deze vorm bestaat de Stedendriehoek sinds 2005. En met resultaat! De kracht van de Stedendriehoek schuilt in haar unieke samenwerkingsvorm. Geen zwaar opgetuigd stafbureau met evenzoveel medewerkers, maar een kleine flexibele organisatie die vooral draait op de inzet van medewerkers van de deelnemende gemeenten. Ook qua bevoegdheden is de Stedendriehoek bijzonder te noemen. De besluitvorming is volledig in handen van de gemeenteraden. Toch, en misschien vooral wel daardoor, levert deze manier van samenwerking waardevolle resultaten op. Samengewerkt wordt alleen op die zaken die meerwaarde opleveren. Door samen te zoeken naar de beste plaatsen om woningen en bedrijventerreinen te realiseren, de economie te stimuleren, natuur te behouden en recreatieve en sociale voorzieningen te ontwikkelen, verbetert de kwaliteit van de hele regio.