Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Amsterdam, 30 mei 2010

Robbert de Rijk, Hein Otterspeer en Rens Boekhoff naar team 1nP-Engenius

'3 nieuwe namen en 3 klasbakken in spé' aldus manager Wienese van Skate For You over Robbert de Rijk, Hein Otterspeer en Rens Boekhoff. De jongens Otterspeer en Boekhoff zijn sprinters met hun voornaamste specialiteit de 1000m. Beiden waren in staat een 1.11-laag te rijden in Nederland afgelopen seizoen en dat zonder noemens-waardige faciliteiten die geboden werden alsmede zonder snellere trainingspartners. Otterspeer komt uit het gewest Zuid-Holland, Boekhoff uit een kleine trainingsgroep Nino en de Rijk uit het gewest Noord-Holland Utrecht.

'Vooral het feit dat we Hein hebben kunnen contracteren toont dat het team dat onder leiding staat van Skate For You meer is dan een samenwerking met het gewest Noord-Holland Utrecht maar wel degelijk een ambitieus commercieel schaatsteam waar rijders met kwaliteiten uit heel Nederland voor in aanmerking komen. Naast een Zuid-Hollander zal er ook iemand uit het Gewest Friesland gecontracteerd worden'.

Robbert de Rijk maakte naam afgelopen maart 2010 op het NK Allround door daar als 2e te eindigen op de 500m en als 7e overall in het klassement. Met een behoorlijke 5000m kan hij dus ook in het allroundfront van 1nP-Engenius mee. Met een goede 1500m van 1.49.5 zal hij Otterspeer, Boekhoff en Hitman prikkelen om de 1.50-grens te slechten. Robbert de Rijk zal door de komst van Boekhoff en Otterspeer ook dik in de 36-ers belanden, zo is de verwachting.


1nP, stichting uit de GGZ, levert de jongens en meiden uit het team behalve financiële steun ook mentale begeleiding, iets waar in de sportwereld weinig over gesproken wordt en nog te vaak de positieve gevolgen worden onderschat. Van deze 3 jongens geeft vooral Rens Boekhoff aan dat hij een flinke stap kan maken door deze begeleiding op het mentale. Manager M.W.J. Wienese weet 1 ding zeker: 'als hier geen 1.10 gereden wordt door tenminste 1 van de jongens komend seizoen, dan ben ik mijn inschattingsvermogen kwijt. Eind maart mag u mij dan bellen en maken we er een open poll van net zoals bij het Nederlands elftal gebeurt voor wat betreft tips over de vervolgopstelling in seizoen 2011-2012.


---