Met mistgenerator van stoere inbreker tot kansloze figurant

30/05/2010 14:00

Bandit Mistgeneratoren B.V.

Zwanenburg, 30 mei 2010 - Bandit Mistgeneratoren B.V. uit Zwanenburg heeft een oplossing bedacht, die het aantal inbraken en overvallen drastisch omlaag gaat brengen. De mistgenerator van Bandit is in staat binnen enkele seconden een ruimte vol met mist te blazen. Voor ongewenste personen is dit de ultieme ontmoediging. Vanwege het beperkte zicht is diefstal niet meer te realiseren en beperkt het de schade op effectieve wijze tot het minimum. Meer informatie over de mistgenerator is te vinden op www.bandit.nl.

Mistgeneratoren zijn niet nieuw en hebben hun waarde in het verleden al bewezen bij inbraken en ramkraken. Nu heeft zich echter een nieuwe doelgroep gemeld, namelijk de winkeliers die overvallen worden. Voor hen is het een ideale oplossing en een geruststellende gedachte om controle over de situatie te behouden en niet kansloos toe te kijken. Een mistgenerator maakt het voor inbrekers en overvallers totaal zinloos zich langer in een bepaalde ruimte te begeven. Nadat de mistgenerator in werking is getreden, ziet men 30 minuten lang geen hand voor ogen. De foto's die hiervan te zien zijn op www.bandit.nl laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Zelden zullen overvallers zich zo kansloos voelen.

Salesmanager Nadim Masri van Bandit Mistgeneratoren B.V. legt uit: "Het verkopen van mist behoeft soms enige uitleg. Voor winkeliers is het echter een zeer krachtig middel om inbraken en overvallen uit te bannen. Bij inbraak zullen de klassieke alarmmeldingen prima werken. Echter, inbrekers of overvallers hebben dan alsnog enkele minuten de tijd om hun slag te slaan. Bij gebruik van onze mistgenerator is dat niet het geval en overvallers realiseren zich dat ze bij voorbaat kansloos zijn."

Tegenwoordig bestaat er een subsidie om slachtoffers van overvallers tegemoet te komen. Met deze subsidie kunnen maatregelen worden genomen (bijvoorbeeld een alarmsysteem, camera of mistgenerator) om de beveiliging thuis of in het bedrijf nog beter op orde te brengen. Deze subsidie bedraagt maximaal 1000 euro. De aanvrager, zowel bedrijf als particulier, moet wel kunnen aantonen dat hij/zij in 2010 slachtoffer is geweest van een overval. Ook voor kleinere bedrijven is er via de Regeling Veiligheid Kleine Bedrijven een mogelijkheid tot gedeeltelijke subsidie.

Enkele technische gegevens van de mistgenerator

Bandit is wereldleider op het gebied van mistgeneratoren. De mistgenerator is goedkoop, betrouwbaar en is eenvoudig te koppelen met een bestaande alarminstallatie. De generator heeft een laag stroomverbruik van minder dan 40 Watt per uur en produceert een mistuitstoot van 56m3 (2 seconden) tot 504m3 (18 seconden). De mist heeft een zachte mintgeur, is kleurloos en laat na het optrekken geen stank of andere sporen na. Meerdere technische gegevens zijn te vinden op www.bandit.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.bandit.nl


Noot voor de redactie:

Voor de redactie,