Politie Limburg-Noord

Verdachten in Weert aangehouden voor bezit 40 gram harddrugsDatum: 30-05-2010
Tijd bericht: 15:59
Plaats: Weert

Vrijdagochtend werd in een woning aan de Mimosastraat binnengetreden en doorzocht in verband met het mogelijk bezit van een vuurwapen. In totaal waren de eigenaar van de woning en drie andere personen bij de woning op het tijdstip van binnentreden. In een jas werd een boksbeugel en mes aangetroffen waarna de eigenaar van de jas, een 20-jarige man uit Weert, werd aangehouden. De twee andere bezoekers werden na controle van hun personalia weggestuurd.

Toen de doorzoeking rond het middaguur afgerond was en de agenten richting hun dienstvoertuig liepen, werden zij aangesproken door een oplettende buurtbewoner. Er zou een tas over de schutting zijn gegooid toen de agenten de woning die ochtend naderden.

Naar aanleiding van het signalement bleek het te gaan om de twee mannen die eerder die dag na controle weggestuurd waren. Agenten keken direct uit naar het tweetal en troffen hen even later aan op de Boshoverweg met de tas. De tas werd gecontroleerd en bleek in totaal 40 gram harddrugs te bezitten. Beiden, een 29-jarige man uit Weert en een 21-jarige man uit Weert, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor en nader onderzoek.