Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Brummen/Voorstonden - Man aangehouden voor overval        |

De politie heeft zondagmiddag 30 mei een 45-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een woning aan de Buurtweg in Brummen eerder op de dag.


Zondagochtend om 04.30 uur werd een 63-jarige man in zijn woning aan de Buurtweg in Brummen overvallen.
Naar aanleiding van deze overval heeft de politie een SMS-Alert verzonden waarin ontvangers van deze SMS-Alert werd verzocht hun tips met betrekking tot deze zaak door te geven aan de politie. Hierop werd alert gereageerd door een persoon die de man in Voorstonden (gemeente Brummen) op een camping had gezien.
Naar aanleiding van deze tip kon zondagmiddag de 45-jarige man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

|     |Brummen - Lichaam 17-jarige jongen aangetroffen in IJssel |

Het levenloze lichaam van de 17-jarige jongen die maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) op de Gelderse IJssel bij Doesburg vanaf een binnenvaartschip overboord sloeg, is zondagochtend 30 mei aangetroffen in de Gelderse IJssel nabij de veerpont bij Brummen. Een visser ontdekte omstreeks 07.45 uur het lichaam in het water en alarmeerde de hulpdiensten, waarna het lichaam kon worden geborgen.

|     |Laren - Slachtoffer verkeersongeval overleden             |

Eén van de 90-jarige mannen uit Eibergen die donderdag 28 mei bij een verkeersongeval op de Rengersweg in Laren gewond raakte is zaterdagavond 29 mei in het ziekenhuis in Enschede overleden.


Het ongeval vond donderdag 28 mei omstreeks 09:10 uur plaats op de kruising van de Ampsenseweg met de Rengersweg. Een 44-jarige man uit Enschede reed in zijn vrachtwagen op de Rengersweg in de richting van Laren. Van rechts, uit de Ampsenseweg, kwam een personenauto met de twee bejaarde mannen voorin. Achter in de auto zaten twee vrouwen van 89 en 76 jaar. Deze auto verleende geen voorrang aan de vrachtwagen en reed de weg op. Hierdoor ontstond een botsing met de vrachtwagen.


Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De twee mannen zijn met onbekend letsel per ambulance afgevoerd naar ziekenhuizen in Enschede en Zutphen. De vrouwen die achterin zaten zijn ter plekke gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Het verkeer vanuit Lochem werd enige tijd omgeleid.


Einde berichten

-----------------------

(





(

---- --