Veel heldendaden op Pinkpop

30/05/2010 19:52

Oxfam Novib

Veel heldendaden op Pinkpop

Den Haag 30 mei 2010 - Op Pinkpop speurden de Oxfam Novib Action Heroes naar helden. Een echte held zet zich in voor een betere wereld. Met kleine dingen, die hij makkelijk zelf kan doen. Maar liefst 500 nieuwe helden gingen op de foto in de Helden Recruitment Agency.

Oxfam Novib gelooft in het zelfdoen van mensen in ontwikkelingslanden. Wij kunnen hen vanuit Nederland en zelfs vanaf Pinkpop daarbij steunen. Bij Oxfam Novib kon de festivalganger terecht voor Doehetzelf Tips, kleine dingen die je in je dagelijks leven kunt doen om een bijdrage te leveren aan die betere wereld.

Van barista tot vintageshirt

De nieuw geworven helden gingen op Pinkpop al direct zelf aan de slag. Bijvoorbeeld door zelf de allerbeste en natuurlijk eerlijke cappuccino te maken tijdens de baristaworkshop. Creatieve helden konden een origineel vintageshirt versieren met een statement over eerlijke handel. Bij This is Africa, partnerorganisatie van Oxfam Novib, was het swingen geblazen op Afrikaanse beats. Wanneer de helden al deze activiteiten hadden uitgevoerd, werden ze beloond met een eerlijke festivalgadget. .

Prachtig resultaat

De Pinkpop gangers deden mee aan maar liefst 1000 Doehetzelf activiteiten bij Oxfam Novib: er zijn 100 campagneshirts gemaakt en ruim 3500 eerlijke consumpties verkocht. Ruim 350 deelnemers gaven hun cappuccino een hart en 500 nieuwe helden werden ontdekt. En niet te vergeten: de 25 vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor die betere wereld!

Over Oxfam Novib

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovib.nl


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie