Regelgevende uitdagingen & risicomanagement hoofdprogrammapunten op internationale bijeenkomst van in house-advocaten

Inschrijving nu open voor ACC Europa’s jaarlijkse conferentie in Wenen, Oostenrijk

WASHINGTON & WENEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100407 --

Juridische in house-adviseurs komen bijeen in Wenen van 30 mei tot 1 juni voor de 17de Europese Jaarlijkse Conferentie van de Association of Corporate Counsel(ACC Europa), “Strategisch risicomanagement: Kunst of wetenschap?”

Door middel van deelname aan interactieve forums en het aanbod van praktische hulpmiddelen en beste praktijken, zullen meer dan 200 afgevaardigden bij collega's en experts op het terrein achter de schermen kunnen kijken, waarbij het accent gelegd wordt op risicovermindering en tonen van leiderschap midden in verandering.

De ACC Europa-conferentie karakteriseert de samenkomst van ll sprekers die deel uitmaken van de juridische raad van Goodyear, Nokia, Phillip Morris International, Qioptiq en Yahoo!. Tijdens de sessies zullen onderwerpen worden behandeld die uniek zijn voor bedrijfsjuristen, zoals:

  • De rol van de juridische adviseur in globale ethiek en nalevingprogramma;
  • Wijze waarop de efficiëntie van de juridische afdeling verhoogd kan worden;
  • Meesterklas in vaardigheden van leiderschap voor advocaten binnen het bedrijf en andere specialisten in risicomanagement;
  • Beschermen van IP-rechten in het internettijdperk en de nieuwe media;
  • Workshops voor bedrijfsonderzoek, crisismanagement en leiderschap; en
  • Corruptierisico's in Midden- en Oosteuropa.

In de plenaire openingssessie “Gouverner c’est prévoir" (of de “Kunst van strategisch management”), zal de rol van de advocaat in risicomanagement bij de dagelijkse vraag naar juridisch advies aan de orde zijn, met informatie van de eerste hand van Iohann LeFrapper, Alcatel-Lucent; Valeria Pavlukova, Anheuser-Busch InBev; Marco Kerschen, Polo Ralph Lauren Europa; Dir. Dr. Hilmar Kroat-Reder,Senior vice-president, Ondernemingszaken & Duurzaamheid voor OMV; Charles C. Adams, Jr., partner bij Hogan & Hartson en andere toonaangevende persoonlijkheden uit de internationale gemeenschap van bedrijfsadviseurs.

ACC President Frederick J. Krebs merkt op dat, “De globalisering van bedrijven, de steeds grotere verantwoordelijkheden van juridische in-house adviseurs en regelgevende wijzigingen in de EU duiden op de grote behoefte aan hulpmiddelen en hulpbronnen om de Europese juristen bij te staan in het aanpassen aan deze nieuwe omgeving.” Krebs voegt hier aan toe, “Bedrijven in Europa worden geconfronteerd met een steeds grotere werkbelasting en nemen nieuw gespecialiseerd personeel op hun juridische afdelingen aan. Dit is een uitstekend moment om nieuwe hulpbronnen uit te wisselen, zodat juridische adviseurs in Europese bedrijven managementkwesties op de juridische afdeling op korte en lange termijn kunnen behandelen. ”

“ACC Europa verbindt zich tot het onderzoeken van nieuwe managementmethodes en technologische vooruitgang waar de gemeenschap van juristen binnen de Europese bedrijven van kan profiteren,” aldus Axel Viaene, president van ACC Europa en juridisch directeur EMEA, juridisch adviseur voor Starbucks Coffee. “Deze jaarlijkse event betekent een ongeëvenaarde gelegenheid voor onze leden om te netwerken en waardevolle ideeën uit te wisselen met collega's die perspectieven over de grens bieden.”

Informatie voor inschrijving van de pers is beschikbaar op: www.acc.com/vienna. Media die geïnteresseerd zijn om de conferentie bij te wonen, worden verzocht contact op te nemen met Robin Scullin of Marthea Davis.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Association of Corporate Counsel
Robin Scullin, +1 202-349-1509
scullin@acc.com
of
Marthea Davis, +1 202-349-1519

davis@acc.com