Dubbele woonlasten en nu


TILBURG, 20100530 -- Woning nog steeds niet verkocht? Dreigen steeds meer financiële problemen? Stichting Tijdelijk Twee Woningen helpt om een periode van dubbele woonlasten veilig te overbruggen door tijdelijke verhuur van de woning. Met ondersteuning van enkele gerenommeerde partijen helpt deze stichting verkopers. Tegelijkertijd komt de woningmarkt zo weer meer in beweging.

Huiseigenaren komen een aantal barrières tegen bij de tijdelijke verhuur van hun woning. Gemeentes zijn wel bereid om in specifieke gevallen de leegstandswet aan te wenden om tijdelijke verhuur toe te staan, maar dit is door de strikte voorwaarden een arbeidsintensief administratief traject. Banken zijn nog steeds erg terughoudend met het aanpassen van de hypotheekvoorwaarden. En woningverkopers? Die raken verstrikt in regelgeving omtrent huurcontracten, afspraken met verzekeringen en het vinden van een geschikte huurder - met de garantie dat deze bij verkoop weer kan én zal vertrekken en de woning in goede staat achterlaat.

Netwerk
Stichting Tijdelijk Twee Woningen heeft directe contacten bij een groot aantal hypotheekverstrekkers in Nederland, waardoor de aanvraag voor goedkeuring tot verhuur snel en adequaat kan worden geregeld. De expertise van een aantal respectabele partijen op het gebied van vastgoedbeheer, financiering, verzekeringen, persoonsscreening en incasso wordt gebundeld tot een landelijk netwerk. De complete tijdelijke verhuur en eventueel beheer van de woning kan via de stichting worden gerealiseerd.

Ontzorgen
Vrijwel alle facetten van de tijdelijke verhuur van de woning worden uit handen genomen. Van het aanvragen van de leegstandswetvergunning bij de gemeente tot het wijzigen van de hypotheekvoorwaarden bij de bank. En van de screening van de huurder tot het opstellen van het huurcontract. Stichting Tijdelijk Twee Woningen kan zelfs voor de huurincasso en het beheer en onderhoud van de verhuurde woning zorgen. Daardoor is er maximale zekerheid dat de woning in goede, tijdelijke handen is.

Geen verrassingen
De woning wordt verhuurd via de leegstandswet. Dit betekent dat de huurder zich niet kan beroepen op huurbescherming. Bij verkoop van de woning kan de huur worden opgezegd zonder gebonden te zijn aan wettelijke opzeggingsgronden. Als enige partij in de markt screent de stichting potentiële huurders op onder meer kredietwaardigheid, gerechtelijke uitspraken (hennepplantages) en eventuele incasso's op naam. Hiermee worden onverwachte verrassingen voorkomen. Kortom: een snelle en veilige oplossing voor dubbele woonlasten!

Kijk voor meer informatie over tijdelijke verhuur en de werkwijze van Stichting Tijdelijk Twee Woningen op www.tijdelijktweewoningen.nl.