Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT
Zoetermeer, 20 april 2010

Zorgleerlingen beter voorbereid op toetreding arbeidsmarkt

Leerbedrijven krijgen steeds vaker te maken met zorgleerlingen. Dit vraagt van praktijkopleiders, die een belangrijke rol spelen bij het begeleiden van de leerlingen, steeds meer deskundigheid. Zij geven aan specifieke behoefte te hebben aan coaching en ondersteuning. Kenwerk organiseert daarom in mei en juni vier regionale events om praktijkopleiders uit de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening handvatten te bieden bij het omgaan met zorgleerlingen.

Zorgleerlingen zijn leerlingen die aangepaste en/of extra begeleiding nodig hebben. Denk aan leerlingen met gedrags- of psychiatrische problemen, zoals ADHD of autisme. Maar ook leerlingen die moeite hebben met leren, niet willen leren of leerlingen waarbij multiculturele aspecten een rol spelen. Kenwerk neemt zijn verantwoordelijkheid en levert een bijdrage aan een samenleving zonder uitvallers. "Het is onze taak om potentiële arbeidskracht niet verloren te laten gaan. Zeker gezien het feit dat in toenemende mate sprake is van tekorten aan gekwalificeerde medewerkers", aldus Alien Cnossen, directeur Kenwerk.

Events 't Werkt!
Om de praktijkopleiders te ondersteunen biedt Kenwerk een gratis AKA-workshop en speciaal opgeleide adviseurs. Om tegemoet te komen aan de vraag uit de markt om extra ondersteuning én om leerbedrijven te stimuleren zorgleerlingen een leerplaats aan te bieden, organiseert Kenwerk de regionale events met de toepasselijke naam 't Werkt! Dagvoorzitter Prem Radhakishun gaat in gesprek met ondernemers en praktijkopleiders uit de regio over hun praktijkervaringen. Ook een workshop staat op het programma. Na afloop van het inspirerende event hebben de deelnemers meer inzicht in het werken met (zorg)leerlingen en hebben ze concrete handvatten meegekregen die direct toepasbaar zijn.

Data & locaties
31 mei 2010: Attractiepark Slagharen, Slagharen 07 juni 2010: Showkas De Arendshoeve, Aalsmeerderbrug 21 juni 2010: De Kuip, Rotterdam
28 juni 2010: Efteling Hotel, Kaatsheuvel
Tijd: 11.00-15.00 uur
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kijk voor gedetailleerde informatie op www.kenwerk.nl/event.

Over Kenwerk
Kenwerk is het kenniscentrum voor de sectoren horeca, bakkerij, reizen, recreatie en facilitaire dienstverlening. Als onafhankelijk intermediair verbindt Kenwerk bedrijfsleven en beroepsonderwijs om de samenleving te voorzien van gekwalificeerde mensen, nu en in de toekomst. Dit doet Kenwerk door:

· leerbedrijven te erkennen, te begeleiden en adviseren bij het opleiden van leerlingen, zowel in Nederland als in het buitenland;

· arbeidsmarktontwikkelingen te vertalen naar opleidingsinhoud;
· deskundigheid te bieden op het gebied van kwalificeren en examineren;
· regionaal overleg tussen roc's en leerbedrijven te stimuleren;
· projecten uit te voeren ter verbetering van de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs.


---


Noot voor de redactie (