Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

UWV WERKbedrijf en HBD organiseren Week van de Detailhandel

12/05/2010

Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en UWV WERKbedrijf organiseren tijdens de Week van Detailhandel (van 31 mei tot 6 juni) diverse activiteiten om het werken in de detailhandel te promoten. Tijdens deze week staat het promoten van de sector -onder werkzoekenden centraal. Voor hen liggen in deze bedrijfstak vele kansen op de arbeidsmarkt. De detailhandel is de grootste commerciële bedrijfstak, waarin ruim 80.000 bedrijven actief zijn - met bijna 110.000 winkels - waar 770.000 mensen werkzaam zijn.

De detailhandel trekt relatief minder werkzoekenden, terwijl er veel werkgelegenheid in deze sector is. Dat komt doordat het voor velen onbekend is welke mogelijkheden het werken in de detailhandel biedt. "Het werk is erg gevarieerd en er zijn volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden", legt landelijke bedrijfsadviseur detailhandel Jan Alberts van UWV WERKbedrijf uit. "Ook deze sector heeft te maken met de vergrijzing. Samen met het HBD benadrukken wij dat er veel leuke banen, op ieder opleidingsniveau in de detailhandel zijn en dat er veel kansen liggen voor gemotiveerde starters op de arbeidsmarkt. Zeker nu we weer een licht herstel in de sector zien."

Opening 20ste Servicepunt Detailhandel
Omdat de detailhandel een belangrijke bedrijfstak is voor de werkgelegenheid in Nederland, openen ondernemers in Utrecht, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Gemeente Utrecht en het UWV WERKbedrijf aan het begin van de Week van de Detailhandel, op 31 mei, het twintigste Servicepunt Detailhandel. Joyce Rosenthal, beleidsmedewerker Arbeidsmarkt bij het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is blij met het nieuwe servicepunt. "Juist ook omdat we als HBD pas een Servicepunt oprichten als we daarvoor gevraagd worden door de ondernemers. Dat draagvlak is er dus in Utrecht. Overigens ook volop elders in het land. Ter gelegenheid van opening van het twintigste Servicepunt organiseren UWV Werkbedrijf en HBD een feestelijke bijeenkomt waar met ondernemers uit Utrecht, wordt stilgestaan bij de trends in de detailhandel en de publiek-private samenwerking tussen HBD en UWV WERKbedrijf.

Activiteiten tijdens de Week van de Detailhandel Tijdens de Week van de Detailhandel organiseren de Servicepunten Detailhandel en veel Werkpleinen activiteiten om bedrijven en werkzoekenden nader tot elkaar te brengen. Er worden gastcolleges gegeven op scholen, er zijn vacatureroutes, beroep- en studievoorlichting en diverse kleinere evenementen op de Werkpleinen.

Deelnemen aan de Week van de Detailhandel
Kijk voor meer informatie over activiteiten tijdens de Week van de Detailhandel op www.werk.nl of op www.weekvandedetailhandel.nl. Het WERKbedrijf staat bovendien open voor lokale of regionale acties is samenwerking met ondernemers. Neem voor vragen en informatie contact op met de landelijke bedrijfsadviseur voor de detailhandel van UWV WERKbedrijf, Jan Alberts, Jan.Alberts@uwv.nl, 06-55 75 29 44.