Gemeente Roermond

Week van de Detailhandel van 31 mei t/m 4 juni

Het Servicepunt Detailhandel Roermond organiseert tijdens de landelijke week van de detailhandel diverse activiteiten gericht op werkzoekenden, ondernemers en jongeren. De week van de Detailhandel vindt plaats van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni.

Bij de verschillende Servicepunten Detailhandel in het land zijn tijdens de week van de Detailhandel niet alleen vacatures en informatie te vinden maar kunnen geïnteresseerden ook op een leuke manier kennismaken met werken in de winkel. Zo zijn er workshops, modeshows, vacature wandelroutes en nog veel meer. In Roermond organiseert het Servicepunt Detailhandel diverse activiteiten voor werkgevers en (toekomstige) werknemers in de detailhandelsector.

Training werken in de detailhandel

Op maandag 31 mei en dinsdag 1 juni vinden er in samenwerking met ROC Gilde Opleidingen trainingen plaats voor jongeren die interesse hebben in een opleiding of baan in de detailhandel. In de training wordt aandacht besteed aan presentatie, het CV, sollicitatievaardigheden en kansen op de regionale arbeidsmarkt. Ook wordt er uitleg gegeven over stagemogelijkheden, BBL- en BOL-trajecten, vergoedingen en doorgroeimoelijkheden in de detailhandel. De trainingen vinden plaats in het Productiehuis.

Voorlichtingsavond werkgeverssubsidies

Woensdag 2 juni staat in het teken van financiële voordelen die werkgevers kunnen behalen bij bijzondere bemiddeling. In het Aureool-gebouw vindt een voorlichtingsavond plaats over werkgeversubsidies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 55+ loonkosten subsidie, premiekortingen BBL en gesubsidieerde verloning. Gastsprekers van de Belastingdienst, ROC Gilde opleidingen, KC Handel, UWV WERKbedrijf en de gemeente Roermond verzorgen presentaties en beantwoorden vragen van de aanwezige detaillisten tijdens een forum.

Workshop solliciteren en meet & greet

Donderdag 3 juni kunnen werkzoekenden de workshop eerste indruk bij sollicitatiegesprekken volgen. Op vrijdag 4 juni wordt de succesvolle benadering van meet & greet toegepast. Alle deelnemers die het programma van de afgelopen week goed hebben doorlopen, worden voorgesteld aan werkgevers via korte kennismakingsgesprekken.

Het Servicepunt Detailhandel Roermond (SDR) is een samenwerking van de Gemeente Roermond, UWV- WERKbedrijf, Productiehuis, Citymanagement Roermond en Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Het SDR is gevestigd bij het UWV-WERKbedrijf aan de Looskade. Voor meer informatie zie www.servicepuntdetailhandelroermond.nl.

Eerste publicatiedatum: 17-05-2010 Bijgewerkt: 18-05-2010