Gemeente Haaren


gemeentelijke riolering in Helvoirt

Reiniging gemeentelijke riolering in Helvoirt

Rioolreiniging

In de periode van 31 mei t/m 18 juni 2010 wordt de gemeentelijke riolering in een gedeelte van Helvoirt gereinigd.

Het gaat hierbij om de vrijvervalriolering in de volgende straten:

Helvoirt:

Anton van Duinkerkenstraat, Biestakkerstraat, Breedveldstraat, Broekwal,

De Gijzel , Hazelaar, 't Heike, Helvoirtsestraat, Industrieweg, Lange Akker, Lange Pad, Lijsterbes, Louis de Bourbonstraat, Oude Rijksweg, Parallelweg, Paul Vlemmincxstraat, Poirtiersstraat, Raamse Loop, Schoorstraat, Sportlaan, St. Janskruid, St. Jorisstraat, Tochtakker, Torenstraat, Udenhoutseweg, Valkenierstraat, Van de Meerstraat, Vogelkers, Weegbree, Zomereik. Kijk op de geografische kaart voor meer informatie.

Stankoverlast

De reiniging kan mogelijk in woningen enige stankoverlast of wateroverlast veroorzaken. De riolering wordt onder hoge druk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeg worden gezogen. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het riool, waardoor er rioollucht in de woning terecht kan komen. Zodra u de sifons weer vult (doorspoelen van het toilet en de kranen even laten lopen), verdwijnt de rioollucht snel weer.

Wateroverlast

Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door de luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet of via een douche- of schrobputje opborrelt of omhoog komt. Om schade te voorkomen is het raadzaam om uw toiletbril naar beneden te doen en tijdens eventuele afwezigheid naar beneden te houden.

Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, neemt u dan contact op met

Helma Reinigingsdienst BV, de heer F. Pols, tel. (013) 531 35 00.

Afwezig in deze periode?

Bent u tijdens deze periode langdurig afwezig, dan is het raadzaam om eventuele achterblijvers/verzorgers op de hoogte te brengen van de reiniging en hen te vragen om het toilet door te spoelen en/of de kranen even te laten lopen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op www.haaren.nl>Wonen en omgeving>Riool

Ook kunt u contact opnemen met Jan van der Zanden, bereikbaar via telefoonnummer (0411) 62 72 82.