Universiteit Twente

Ex-minister Cramer in debat met studenten over duurzaamheid

31 mei 2010

Jacqueline Cramer, voormalig minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu is op maandagavond 31 mei 2010 de presentator van de studententour `Duurzaamheid is van iedereen'. De avond aan de Universiteit Twente wordt georganiseerd door de vakgroep CSTM en gaat over duurzaam ondernemen. De bijeenkomst wordt gehouden vanaf 19.00 uur in gebouw `de Vrijhof' op de campus.

Ondernemerschap in duurzaamheid
In de periode half april tot 8 juni bezoekt Jacqueline Cramer een tiental hogescholen en universiteiten om in gesprek te gaan met studenten over milieu, klimaatverandering, duurzaam ondernemen en/of ruimtelijk beleid. Zij gaat met de studenten in Enschede met name in gesprek over duurzaam ondernemen.

Universiteit Twente en duurzaamheid
Op de Universiteit Twente zijn duurzame ontwikkeling en innovatie ingebed in het universitaire onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid wil de UT duurzaamheid in de komende jaren een nog prominentere plek geven.

Als start voor deze ontwikkeling heeft het College van Bestuur aan een stuurgroep de opdracht gegeven om een duurzaamheidmissie te formuleren. De groene campus moet in de UT-gemeenschap breed gedragen worden en een gedeelde verantwoordelijkheid zijn. De campus fungeert daarnaast als Living Lab voor het testen, ontwikkelen en het presenteren van nieuwe duurzame producten en diensten.

Meer informatie en aanmelding
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 31 mei 2010 in gebouw de Vrijhof op de campus van de Universiteit Twente, zaal amphitheater. De ontvangst met koffie is tussen 19.00 en 19.30 uur. De bijeenkomst met Jacqueline Cramer duurt ongeveer anderhalf uur en start om 19.30. Na de bijeenkomst is er gelegenheid voor een drankje in de foyer. Aanmelden voor de studententour 'Duurzaamheid is van iedereen' kan hier. (Het aantal plaatsen is beperkt tot 150, selectie is op volgorde van aanmelding). Meer informatie bij de vakgroep van CSTM, Ada Krooshoop, 053-4893203.

Informatie voor de pers:
Ex-minister Cramer is bereid de pers te woord te staan. Graag opgeven of dat de wens is bij drs. Janneke van den Elshout/drs. Martine van Hillegersberg, tel: 053 489 5432.