IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON deelt in verkiezingsperiode Nachtzoenen uit op tv

In het corssmediale programma De Nachtzoen van de IKON deelt in de verkiezingsperiode iedere avond een charismatische, gloedvolle persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Iedere 'nachtzoener' krijgt een aantal vragen voorgeschoteld door IKON-presentatrice Annemiek Schrijver. Dit levert soms onverwachte antwoorden op die deze - vaak bekende - Nederlander in een geheel ander 'nachtlicht' zetten. Vijf minuten troost in roerige tijden. De Nachtzoen is te zien rond middernacht op Nederland 2. De Nachtzoen is al langere tijd iedere werkdag om 23.00 uur te zien op de levensbeschouwelijke themazender Spirit 24 en is ook als iPhone-applicatie beschikbaar via Spirit24.nl.

In de komende periode delen de volgende personen De Nachtzoen uit:

Maandag 31 mei : Frits Lambrechts - acteur. Het is dat hij een dagje ouder wordt, maar het grootste deel van zijn leven bestond uit nachten. Dat krijg je nu eenmaal als je s'avonds spelen moet. Dan kun je daarna niet zomaar naar bed. Dan trekken de kroegen en nachtvlinders je. Tegenwoordig neemt hij gas terug, hoewel zijn spraakmakende hartstocht hem nog immer vergezelt. Vooral in de week voor de verkiezingen.

Dinsdag 1 juni: Hedy D'Ancona - voormalig politica. Ooit studeerde ze cum laude af, richtte ze een beroemd vrouwenmaandblad op en was nationaal en Europees parlementariër. Naar haar is een architectuurprijs genoemd. Zij is met recht een moeder des vaderlands die ons vannacht zal toedekken met de verkiezingen in het vooruitzicht. Dat doet ze niet alleen maar lieflijk, we krijgen ook een standje. Want een beetje meer dankbaarheid zou ons niet misstaan.

Woensdag 2 juni: .Helmert Woudenberg - acteur. Vuur, water, lucht en aarde. Met deze oerelementen geeft hij zijn spel vorm. Nu geeft hij gestalte aan de verzetsvrouw Hannie Schaft. Eerder deed hij dat juist met een jodenverraadster. Hij speelde Jezus, de zonen van Jacob en ook Pim Fortuyn. Vroeger lag hij wakker. Nu niet meer. Ook niet van verkiezingen. Laten we ons vanavond door hem geruststellen.

Donderdag 3 juni: Naima Azough - Tweede Kamerlid GroenLinks. Ze is een van de afzwaaiers. Na zes jaar houdt ze het voor gezien. Vanaf 10 juni ligt haar wereld volkomen open. Maar de komende nachten zal haar hoofd nauwelijks het kussen raken, zo hectisch zijn haar laatste loodjes.Het doet denken aan de nachten van haar jeugd, toen ze wakend bij haar rijdende vader op weg was naar Marokko.

Vrijdag 4 juni: Job Stufkens - docent geschiedenis. Ook hij ligt wel eens wakker. Nee, niet omdat hij geen orde houden kan. Maar om het welzijn van zijn leerlingen. Hij geeft hun geschiedenis en toont zijn pupillen ons verleden, dat zo vaak rood gekleurd was van het bloed. We zijn tot grote dingen in staat, maar laten ons vaak leiden door onmacht en angst. Hij stopt ons liefdevol in.

Maandag 7 juni. .Judith Bosch - presentator en media-trainer. Als je iemand een nachtzoen geeft, maak je die persoon heel speciaal. Als je er een ontvangt, ben jijzelf de uitverkorene. Jarenlang heeft ze zo'n nachtzoen gemist, maar tegenwoordig voelt ze zich weer zeer gezien door haar kersverse echtgenoot. Jarenlang was ze ons aller televisie-moeder. Ze geeft de nieuwe regering een wijsheid mee.

Dinsdag 8 juni: Liesbeth Spies - Tweede Kamerlid CDA. Ze heeft onmiskenbaar politiek bloed, maar toch houdt ze het na acht jaar voor gezien. Ook zij zwaait af. Haar twee dochters hebben niet iedere avond een nachtzoen van haar gekregen, maar ze hebben natuurlijk ook nog een vader. Vanaf 10 juni zal haar leven er heel anders uitzien. Tot die tijd wordt het aanpoten geblazen.

Woensdag 9 juni. .Elsje Scherjon - actrice. Ze is Juffrouw Oojevaar zelve. Alle vrouwenstemmen uit de Fabeltjeskrant nam zij voor haar rekening. Zo heeft ze jarenlang dag in dag uit hele generaties op bed gelegd. Het is een feest om haar zo vertrouwde stem, op de verkiezingsavond, aan ons ledikant te hebben. Het belooft een ouderwets vertrouwde nacht te worden.

Kijk voor veel meer Nachtzoenen en het actuele uitzendschema op www.nachtzoen.tv

Presentatie: Annemiek Schrijver; productie: Yvonne Clement; eindredactie: Gert Corba



IKON