Rechtbank 's-Hertogenbosch


Inhoudelijke behandeling zwemschoolhouder

's-Hertogenbosch, 21 mei 2010 - Op maandag 31 mei a.s. start de inhoudelijke behandeling van de zwemschoolhouder die wordt verdacht van een poging tot verkrachting, het plegen van ontuchtige handelingen en het bezit van kinderporno. Er zijn vooralsnog acht dagen voor de behandeling van de zaak gepland.

De inhoudelijke behandeling begint maandag 31 mei a.s. om 10.00 uur en is openbaar. Belangstellenden zijn welkom de zitting bij te wonen, waarbij direct betrokkenen voorrang krijgen. De publieke tribune van de zittingszaal heeft plaats voor maximaal 90 belangstellenden. Daarnaast richt de rechtbank een meekijkzaal in, waar nog eens ongeveer 40 mensen de zaak via een videoverbinding kunnen volgen.

De rechtbank verzoekt belangstellenden er rekening mee te houden dat ze, zodra het maximumaantal is bereikt, niet meer tot de zittingszaal of de meekijkzaal kunnen worden toegelaten. Daarnaast dienen mensen er
- gezien de verwachte belangstelling - rekening mee te houden dat er enige wachttijd kan ontstaan in verband met de gebruikelijke toegangscontrole. De rechtbank verzoekt belangstellenden dan ook tijdig bij het paleis van justitie aanwezig te zijn.

De geplande zittingsdagen voor de inhoudelijke behandeling zijn als volgt:

Datum

Aanvang

Inhoud (met planning behandeling ten laste gelegde feiten)

maandag 31 mei 2010

10.00 uur

ochtend: Inleiding plus feit 1 tot en met feit 4 middag: Feit 5 tot en met feit 10, plus feit 35

dinsdag 1 juni 2010

09.00 uur

ochtend: Feit 11 tot en met feit 16
middag: Feit 17 tot en met feit 25

vrijdag 4 juni

09.00 uur

ochtend: Feit 26 tot en met feit 33
middag: Feit 34 tot en met feit 45, m.u.v. feit 35

maandag 7 juni

09.00 uur

Bespreken van de persoonlijke omstandigheden en het horen van de psychiater, psycholoog, milieurapporteur en beleidsmedewerker van de reclassering

woensdag 9 juni

09.00 uur

Requisitoir van de officier van justitie

vrijdag 11 juni

09.00 uur

Pleidooi van de advocaat

maandag 21 juni

10.00 uur

De officier van justitie en advocaat hebben de gelegenheid op elkaars standpunten te reageren (repliek en dupliek).
De verdachte heeft het recht op het laatste woord.

vrijdag 2 juli

13.00 uur

Uitspraak van de rechtbank

Eventuele wijzigingen in de planning worden via rechtspraak.nl bekendgemaakt. Er wordt nog een zaaksdossier op de website geplaatst.

Mededeling voor de pers
De rechtbank hanteert de persrichtlijn 2008. Dat betekent dat audiovisuele media zich uiterlijk een dag voor de zitting bij de afdeling Communicatie & Voorlichting van de rechtbank âs-Hertogenbosch moeten aanmelden. Voor het maken van opnames tijdens de zitting geldt in deze zaak een poolregeling. Dat betekent dat één regionale omroep (Omroep Brabant) en één landelijke omroep (NOS) toestemming hebben tijdens de zitting beeld- en geluidsopnames te maken. Zij fungeren als pool voor het afstaan van opnames aan andere audiovisuele media. In de meekijkzaal mogen geen opnames worden gemaakt.

Media kunnen zich wenden tot de afdeling productie van Omroep Brabant (Erik Emmen via telefoonnummer 040 29 49 128) of de afdeling productie van de NOS (telefoonnummer 035 677 80 52) voor het afnemen van beeld- en/of geluidsmateriaal.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 21 mei 2010 Naar boven