Provincie Noord-Holland

Voorbereidingen groot onderhoud N512 Alkmaar Egmond aan den Hoef - Bakkum

21 mei 2010 - Nieuwsartikel

Dit jaar voert de provincie groot onderhoud uit op de N512. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor vinden plaats van 31 mei tot en met 11 juni.

Het verkeer zal hiervan enige hinder ondervinden. Eind september, na de zomerstop, worden de werkzaamheden hervat.

Op 31 mei gaan de eerste voorbereidende werkzaamheden van start voor de aanleg van de rotonde bij de Kalkovensweg. De provincie zal hier onder meer zand storten, kabels en leidingen verleggen, een sloot dempen en een nieuwe sloot graven.

Omleidingen voor fietsers en auto's
Tot en met 11 juni worden fietsers tussen de Lamoraalweg en de Kalkovensweg in beide richtingen omgeleid. De omleiding is via de Lamoraalweg en de Weg over de Bisschop.

Van 7 tot en met 11 juni is de Hoeverweg dagelijks van 6.00 tot 16.00 uur afgesloten voor al het autoverkeer. Het verkeer tussen Egmond en Alkmaar, in beide richtingen, wordt omgeleid en rijdt via de bussluis over de Tiggellaan en de Herenweg.
Omleiding autoverkeer juni 2010

Zomerstop
In verband met het strandseizoen en om het verkeer goed te laten doorstromen, geldt vanaf 12 juni een zomerstop. Op 20 september herstarten de werkzaamheden en werkt de provincie verder aan het groot onderhoud. Deze werkzaamheden duren tot november 2010. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Groot onderhoud N512
Bij groot onderhoud tussen Egmond aan den Hoef en Bakkum gaat de provincie de weg van een nieuwe asfaltlaag voorzien, de markering op de weg vernieuwen, op sommige punten de verlichting en de bewegwijzering aanpassen en een aantal bushalteplaatsen toegankelijker maken. Tegelijkertijd wordt de opstelstrook bij het kruispunt N512-Heilooër Zeeweg verlengd en wordt een rotonde aangelegd op het kruispunt N512-Kalkovensweg om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren.

Als de werkzaamheden gereed zijn, voldoet de weg van Egmond aan den Hoef tot Bakkum de komende jaren voor wat betreft comfort, veiligheid, bereikbaarheid en milieu aan de huidige normen.

Zie ook


* Groot onderhoud N512

*


* Bewonersinformatie mei 2010 (pdf - 218,68 kb)
---