Gemeente Leeuwarden

25 mei 2010

Friese werkpleinen maken zich hard voor detailhandel


1 juni markt voor werkzoekenden.

Van 31 mei tot 6 juni is de landelijke brancheweek detailhandel. Zes Friese werkpleinen besteden deze week aandacht aan werken in de detailhandel. Het zijn de werkpleinen van Dokkum, Sneek, Franeker, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. Ze spelen in op het licht economisch herstel én de vragende vacaturegroei door vergrijzing.

Dinsdag 1 juni organiseert werkplein Leeuwarden een markt voor werkzoekenden uit de hele provincie. Alle zes werkpleinen bieden hier vacatures aan uit hun regio.

Ook zijn er workshops zoals de cv-dokter en het doen van een competentietest.

Dinsdag 25 mei verzamelen herkenbare medewerkers van werkplein Leeuwarden openstaande vacatures bij de winkeliers (zie foto, vrij te gebruiken ovv Gemeente Leeuwarden/HN). Bever Zwerfsport, Bakkerij Schuurmans, Bloemsierkunst Drijver, Bristol, Passo en Kamsma schoenen hebben hun medewerking al toegezegd.

Inspelen op vergrijzing

Vraag en aanbod voor fulltime vacatures in de detailhandel voor geschoolde personen loopt goed. Het vervullen van tijdelijke deeltijdvacatures waarvoor geen werkervaring wordt gevraagd gaat moeilijker. Door hier combinatiebanen van te maken en scholing te bieden willen de werkpleinen dit aantrekkelijker maken en voorkomen dat er straks te weinig vakkrachten zijn door vergrijzing.

Cijfers over het licht economisch herstel

Het CBS maakte bekend dat in maart 2010 de detailhandelomzet met 2,9 % is gestegen ten opzichte van maart 2009. De prijs voor de consument is over de hele linie licht gestegen met 1,6 %; dit ondanks een prijsdaling van 0,9 % bij de supermarkten. Drogisterijen, kleding en brandstof zijn vooral duurder geworden.

Markt voor werkzoekenden:

Datum: dinsdag 1 juni 2010

Plaats: Werkplein Leeuwarden, Tesselschadestraat 35

Tijd: 1700 - 20.00 uur