Gemeente Coevorden

31 mei 2010 haar deuren

Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden opent op 31 mei 2010 haar deuren

dinsdag 25 mei 2010

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden (CJG Coevorden) is vanaf 31 mei 2010 gevestigd in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Het CJG Coevorden was al gestart op 18 juni 2008, maar krijgt nu een fysieke locatie waar ouders en kinderen uit de gemeente Coevorden terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het gebouw wordt op 1 september 2010 officieel geopend als ook andere onderdelen van de Brede School zich er vestigen. Het CJG Coevorden heeft besloten er al eerder in te trekken en open te zijn voor haar doelgroep.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een lokale voorziening in de gemeente Coevorden waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals snel, gemakkelijk en vanzelfsprekend terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het Programmaministerie van Jeugd en Gezin heeft gesteld dat eind 2011 in iedere gemeente een CJG moet zijn. Doel van het CJG is informatie en advies geven over opgroeien en opvoeden, het signaleren van problemen, toegang bieden tot het hulpaanbod, het bieden van lichtpedagogische hulp en coördinatie van zorg.

Openingstijden
Het CJG in Coevorden wil een ontmoetingspunt zijn waar ouders en jongeren terecht kunnen. Zij kunnen altijd binnenlopen op: * Maandag 13.00 -15.30 uur
* Dinsdag 9.00 - 11.30 uur
* Woensdag 9.00 - 11.30 uur

Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt. Ouders, kinderen en professionals kunnen tijdens de openingstijden binnenlopen. Ook is er een telefoonnummer dat tijdens kantooruren kan worden gebeld, tel. 0800 - 470 0000.

Naast de inloopmomenten zijn er ook andere activiteiten in het CJG en spreekuren waarvoor wel een afspraak moet worden gemaakt. Zo start er op 1 juni een wekelijkse jonge moedergroep en houden ook een logopediste en een orthopedagoge spreekuren.

Website
Op 31 mei 2010 gaat ook de website van het CJG Coevorden online. Op www.cjgcoevorden.nl staat vanaf dat moment een schat aan informatie over opvoeden en opgroeien. De website maakt onderscheid in de doelgroepen ouders, jongeren en professionals. Naast een heleboel algemene informatie over opvoeden en opgroeien komt op deze site ook alle informatie over opvoeden en opgroeien in Coevorden. Ook kunnen bezoekers rechtstreeks hun vragen via de mail stellen aan een CJG medewerker via info@cjgcoevorden.nl.

Brede School
Het CJG Coevorden vestigt zich uiteindelijk in de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. De partners van de Brede School willen graag al eerder samenwerken in een gebouw. Totdat het definitieve gebouw er staat, nemen ze daarom hun intrek in het gebouw aan de Van Ewijcklaan 6 in Coevorden. Dit wordt op 1 september 2010 officieel geopend.