Gemeente Haren

Rotonde kruising Meerweg/Hoofdweg

Inloopavond op 31 mei tussen 19.00 tot 21.00 uur

25/05/2010

De kruising Meerweg/Hoofdweg in Paterswolde is een onveilige kruising. Hier kruist de weg van Eelde naar Eelderwolde de weg naar Haren. Er komt veel verkeer langs. Behalve het autoverkeer wordt het naastliggende fietspad ook erg veel gebruikt.

Het kruispunt is onoverzichtelijk, voldoet niet aan de huidige eisen en inzichten en kan het verkeersaanbod niet aan. Hierdoor staan er in de spits vaak regelmatig wachtrijen en wordt het fietspad vaak door auto's geblokkeerd. Om de weggebruikers een verkeersveilige situatie te bieden en de doorstroming van het verkeer te bevorderen, legt de gemeente Tynaarlo een rotonde aan op deze locatie.

De afgelopen tijd hebben we met de omwonenden en ondernemers in de nabijheid van de kruising gesproken over de aanleg van de rotonde. Nu informeren we de rest van de inwoners. Daarom kunt u op maandag 31 mei tussen 19.00 tot 21.00 uur binnenlopen tijdens de inloopavond. Ook inwoners van de gemeente Haren zijn van harte welkom. De inloopavond vindt plaats in het Familiehotel in Paterswolde.