Gemeente Lansingerland

Aanpassingen Dwarslaan
Wegwerkzaamheden

Vanaf maandag 31 mei beginnen aan de Dwarslaan in Bergschenhoek wegwerkzaamheden. Deze duren vijf weken. Het verkeer kan het werkvak om en om passeren.Â

Â

De nieuwe Dwarslaan is ontworpen als 30 km weg. In de praktijk blijkt echter dat er veel harder wordt gereden. Daarom komt er een drempel op het rechte gedeelte van de Dwarslaan.

Â

Bermverharding (grasbetonstenen)

Op dit moment zijn de bochten op de Dwarslaan te smal voor passerende bussen/vrachtauto's. De bochten worden breder gemaakt door bermverharding aan te brengen. Er komen grasbetonstenen aan de zijkant van de weg om het kapot rijden van de bermen tegen te gaan.

Â

Voetpad/ Trottoir

Er wordt een voetpad aangelegd langs de hele Dwarslaan, vanaf de onderdoorgang N 209 naar de Voorlaan. Wij raden u aan om deze route tijdens de werkzaamheden te mijden.

Â

Bussluis

De kruising Dwarslaan - Kruisweg (Oude End) blijft zoals deze nu is: een gelijkwaardige drietaks-kruising. Het gedeelte vanaf het Oude End, komende vanaf de Kruisweg blijft doodlopend, waarbij het toekomstige voetpad als obstakel dient. Om te voorkomen dat er auto's over het voetpad de doorsteek gaan maken, komt er achter het voetpad een bussluis.

Illustratie Dwarslaan

Â

Fietssluis

Op de plek waar de Achterlaan overgaat in een fietspad/voetpad komt een fietssluis. Hierdoor kunnen auto's dit fietspad niet als sluiproute gebruiken.

Â

Groen

Langs het geplaatste hek bij het fietspad Achterlaan wordt een groene haag geplant.

Â

De laatste informatie over de werkzaamheden kunt u lezen op onze website www.n209.nl.