Gemeente Tilburg

Persbericht
27 mei 2010

Plastic Hero bij avondvierdaagse Udenhout

Plastic Hero bij avondvierdaagse Udenhout

Tijdens de avondvierdaagse in Udenhout van 31 mei tot en met 3 juni schenkt de gemeente extra aandacht aan het inzamelen van plastic. De wandelaars komen op hun route de bekende oranje inzamelbakken (plastic heroes) tegen waar ze hun plastic verpakkingen en plastic flesjes in kwijt kunnen. De Plastic Hero actie is bedoeld om mensen bewust te maken van het recyclen van plastic afval. Dit onder het mom: 'geef plastic afval een nieuw leven'.

Gratis leuke attentie

De avondvierdaagse in Udenhout brengt jaarlijks 1.100 mensen op de been. En waar mensen zijn wordt gegeten en gedronken wat vaak weer voor plastic afval zorgt. Goed gedrag wordt beloond. Dit gebeurt dan ook op donderdag 3 juni. Op de laatste dag, tussen 18.00 en 20.00 uur ontvangen de deelnemers een gratis leuke attentie. Dit vindt plaats op het parkeerterrein aan de Sportlaan (naast het voetbalveld) in Udenhout.

Beter voor het milieu

Recycling van plastic zorgt er voor dat er minder plastic verpakkingsafval in de afvalverbrandingsovens verdwijnt. De CO2-uitstoot daalt, waardoor het broeikaseffect vermindert. Dit heeft een gunstig effect op ons milieu. Het ingezamelde plastic kan weer worden gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe flessen, vloerbedekking, tennisballen, speelgoed en fleecekleding. Meer informatie zie www.tilburg.nl/afval (inclusief een overzicht van alle plastic heroes in Tilburg). (zie onderstaande link)

Links


* www.tilburg.nl/afval

---