Gemeente Leeuwarderadeel


Officiële aftrap Centra Jeugd & Gezin Middelsee

27-05-2010 15:38

In de Middelsee Gemeenten gaat maandag 31 mei aanstaande het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Middelsee officieel van start.

De wethouders Arend Dijkstra (Menaldumadeel),Gelly Visser (Leeuwarderadeel), Jaap Hijma (Ferwerderadiel) en Boukje Tol (het Bildt) openen ieder in de eigen gemeente symbolisch het Centrum voor Jeugd en Gezin in bijzijn van jongeren, kinderen en ouders.

Peuterspeelzaal De Krobbekoer te Beetgumermolen is als eerste aan de beurt om 10.15 uur. Om 11.30 uur volgt OBS de Twilling in Stiens, om 13.30 uur het Dockinga College te Ferwert en om 15.30 de jongerensoos in Ons Huis te Sint Annaparochie. Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst in Ons Huis waarbij Jaco de Rapper een lezing over opvoeden komt geven. Jaco de Rapper is gedragswetenschapper en ruim twintig jaar actief als gezinstherapeut.

Wat is het CJG?
Het CJG is een plek waar jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, maatschappelijkwerkers en opvoedaviseurs samenwerken met andere professionals die zich bezig houden met kinderopvang, peuterwerk, scholen en welzijnsorganisaties. Door deze samenwerking is er veel kennis aanwezig en kan goede hulp geboden worden. Overal waar het CJG logo hangt, kunnen ouders, jongeren en opvoeders terecht met hun vragen. In de Middelsee gemeenten hangt het logo daar waar ouders, kinderen en jongeren al komen. Vragen kunnen dus gesteld worden aan de docent, juf, meester, peuterjuf, jongerenwerker of leidster. Deze beroepskrachten weten heel goed de weg naar het CJG en zorgen er zo voor dat het antwoord of de hulp die gewenst is geboden wordt.

Direct contact met het CJG Middelsee is natuurlijk ook mogelijk, stuur dan een email naar info@cjgmiddelsee.nl Op de website www.cjgmiddelsee.nl zijn, naast allerlei informatie over opgroeien en opvoeden, de telefoonnummers van het CJG Middelsee te vinden.
---