AEGON Hypotheken debat

28/05/2010 09:21

AEGON Nederland

ONDERZOEK AEGON


- 50% huiseigenaren geeft aan dat partijstandpunt over hypotheekrenteaftrek doorslaggevend is bij het stemmen.


- Een derde is bang om in de financiële problemen te komen.


- 84% wil van de overheid informatie over de gevolgen van de beperking hypotheekrenteaftrek.

AEGON heeft onder huiseigenaren een onderzoek gedaan naar hun houding ten aanzien van de discussie over de beperking van de hypotheekrenteaftrek. Ruim 84% van ondervraagden wil meer informatie van de overheid over de gevolgen van de toekomstige ontwikkeling van de hypotheekrenteaftrek. Een derde geeft daarnaast aan te vrezen in de financiële problemen te komen. Om nu eens echt scherp te krijgen wat de impact is van het in stand houden of beperken van de hypotheekrenteaftrek organiseert AEGON aanstaande maandag een "Eerlijk over.."-debat met tal van specialisten.

"Eerlijk over..."-debat

Op maandag 31 mei vindt er voor de tweede keer een "Eerlijk over..."-debat plaats. Deze keer staat het geheel in het teken van de ontwikkelingen rondom hypotheken. Tijdens dit debat zal er vanuit verschillende gezichtspunten gekeken worden naar de noodzaak om iets te veranderen in het huidige beleid. Esther Mirjam Sent, hoogleraar Economie Radboud Universiteit Nijmegen, Peter Boelhouwer, hoogleraar Woningmarkt TU Delft en Rob Mulder, directeur Vereniging EigenHuis, zullen in een panelgesprek een zo goed mogelijk beeld scheppen van de oorzaak van de discussie en de zin of onzin rondom het beperken van de hypotheekrenteaftrek.

Politiek twistgesprek

Stef Blok (VVD) en Wouter Koolmees (D66) gaan in een twistgesprek met elkaar in discussie over de noodzaak het hypotheekstelsel aan te passen. De positie van partijen ten aanzien van de hypotheekrenteaftrek is voor huizenbezitters erg belangrijk. Ruim de helft van de respondenten geeft namelijk aan dat dit doorslaggevend is in het stemhokje.

Live te volgen via Twitter

AEGON voelt zich verantwoordelijk voor financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. De

verzekeringsmaatschappij wil in een eerlijke dialoog begrijpelijke oplossingen bieden, waardoor klanten zelf bewust keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst. Ruim 69% van de huizenbezitters vindt ook dat hun hypotheekverstrekker meer informatie moet geven over de gevolgen van een mogelijke aanpassing van het hypotheekstelsel. Het debat is daarom live te volgen via het Twitter-account @aegon(underscore)nl en wordt later op YouTube uitgezonden. Het volledige onderzoek van AEGON, uitgevoerd door Motivaction, zal besproken worden tijdens het debat en is vanaf dinsdag te downloaden vanaf de AEGON Blog: http://blog.aegon.nl/

Communicatie AEGON Nederland, Claudia den Braber-Goossen, telefoon (070) 344 50 92 of

06 - 11 33 52 82. Het persbericht is ook te lezen op onze internetsite www.aegon.nl

Het debat vindt plaats in het Den Haag, AEGONplein 50 (AEGON hoofdkantoor) van 16:00 uur tot 17:15 uur. Voorafgaande aan het debat vindt er een kennissessie over (de beperking van) hypotheekrenteaftrek plaats. Drie AEGON experts staan klaar om u in anderhalf uur bij te praten over de achtergronden en actualiteiten in de hypotheekrenteaftrek en aanverwante zaken. De sessie is speciaal opgezet voor journalisten en geeft actuele, feitelijke informatie. Ook wordt het volledige onderzoek van Motivaction toegelicht.

Wilt u meer informatie of bij de kennissessie aanwezig zijn, neem dan contact op met: Claudia den Braber-Goossen, telefoon (070) 344 50 92 of 06 - 11 33 52 82. Mailen kan natuurlijk ook: cdenbraber@aegon.nl





http://www.aegon.nl