Gemeente Apeldoorn

Op dit persbericht rust een embargo tot maandag 31 mei 2010 om 09.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw L. Slijkhuis-Gerritsen, Apeldoorn

Mevrouw L. Slijkhuis-Gerritsen (66) ontvangt maandag 31 mei 2010 uit handen van loco-burgemeester J.C.G. Wegman de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt bij de start van de feestweek in het kader van het 100-jarig jubileum van de protestants christelijke basisschool Beemte in Beemte Broekland.

Mevrouw Slijkhuis is vanaf 1985 werkzaam als schoonmaakster bij basisschool Beemte. Naast deze functie verricht zij veel klusjes voor mensen in en rond de school. Zo naait zij kleding en gordijnen, lakens voor het decor bij een toneelstuk, repareert ze sportkleding en -tassen en wast mevrouw Slijkhuis schoolshirts uit. Als plaatselijke naaister verricht zij regelmatig naaiwerkzaamheden, voor alleen materiaalkosten. Tijdens de jaarlijkse vierdaagse zorgt ze voor de inwendige mens voor alle deelnemers vanuit de school en ook regelt ze de bloemen.

In 1970 was mevrouw Slijkhuis oprichter van het streekblad De Ratelaar, tot 2004 was zij vrijwilliger voor dit blad. Tien jaar was zij zondagschoolleidster in de Wilhelminakerk. Zij verzorgt de schoonmaak van de kerk vanaf 1989. Van 1980 tot 1999 werd er op het terrein van de familie Slijkhuis een jaarlijkse autocross gehouden. Tijdens deze nationale en later internationale autocross fungeerde mevrouw Slijkhuis als gastvrouw.