Gemeente Dantumadeel


Dantumadielse ondernemersverenigingen krijgen secretariële ondersteuning

De laatste maanden ontving de gemeente Dantumadiel van diverse ondernemersverenigingen signalen dat het moeilijk is om vrijwilligers te vinden voor het administratieve werk. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom voorgesteld om deze ondernemersverenigingen secretarieel te laten ondersteunen en dit te betalen uit het ondernemersfonds. Op vrijdag 28 mei j.l. gaf wethouder Siepie Hylkema het officiële startsein voor de werkzaamheden van Anita van Wieren.

De administratieve kracht werkt 20 uur per week voor de verschillende ondernemersverenigingen. Het project duurt minimaal 2 jaar en kost 50.000 euro uitsluitend aan loonkosten, die uit het ondernemersfonds betaald worden. De overige kosten worden door de ondernemersverenigingen zelf betaald. "We hopen dat we de ondernemersverenigingen hiermee de gewenste ondersteuning bieden, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en de kwaliteit van ondernemen in Dantumadiel naar een hoger peil stuwen", aldus wethouder Hylkema. Start secretariele ondersteuning

Achter v.l.n.r.: Wim Oosterhuis (Gemeente Dantumadiel), Jasper Agema (SOD), Bauke Schaafsma (SOD) en Wietse Postma (Ondernemersvereniging Damwâld).
Voor v.l.n.r.: Siepie Hylkema (wethouder Gemeente Dantumadiel) en Anita van Wieren (secretariële ondersteuning ondernemersverenigingen). Op de foto ontbreekt Paul Alstein (HAB Feanwâlden).
(Foto: Germ Westra)